Expositie ‘Te kunst en Te kleur’

295

In het KEKhuis aan de Beekstraat in Epe is van 22 maart tot en met 1 april de expositie ‘Te kunst en Te kleur’ te bezoeken. De Eper kunstenares Lidy Rensink heeft een passie voor kleur en noemt zich daarom ook ‘colorofiel’. Ze werkt met veel verschillende technieken en materialen die ze door elkaar husselt om zo te komen tot een werk waar de levendige kleuren van afspatten.

Zoals Lidy zelf zegt: “Ik maak een soort kunstkleurencoctails waar de toeschouwer vrolijk van wordt. En daar word ik weer blij van.” Tijdens de expositie is ook werk te zien rond het thema abstractie fotografie. Hier werkt ze met een meer ingetogen kleurstelling en streeft ernaar een zo onherkenbaar mogelijk beeld te tonen. De foto’s zijn veelal in haar woonomgeving gemaakt, in het bos rondom Epe en op Aruba. Van de abstracte afbeeldingen maakte ze collages.

De expositie wordt zaterdag 23 maart om 16.00 uur geopend door Pauline Luijben, kunstenaar uit Welsum. De kleurrijke en veelzijdige expositie van Lidy Rensink is echter al een dag eerder, op vrijdag 22 maart vanaf 14.00 uur, te bezoeken.

De expositie is te zien in het KEKhuis van vrijdag 22 maart tot en met maandag 1 april 2024. Openingsdagen en tijden: vrijdag, zaterdag en zondag + paasmaandag van 14.00 tot 17.00 uur. Locatie: KEKhuis voor kunst en cultuur, Beekstraat 5 in Epe.

Zie ook de website van Lidy Rensink www.lidylike.com.