Wereld Alzheimer Dag: activiteiten in de regio

1088

Wereld Alzheimer Dag op donderdag 21 september besteedt aandacht aan dementie en de impact daarvan. Ook in Epe en omgeving vinden activiteiten plaats voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Om samen ervaringen te delen én om meer bekendheid te geven aan dementie.

Samen aan tafel in Epe
Inwoners van Epe met (beginnende) dementie zijn op dinsdag 19 september om 12.00 uur van harte welkom bij het Geheugensteunpunt voor een gezellige lunch. De lunch vindt plaats in het Kulturhuys aan de Stationsstraat 25. Aan tafel ontmoet u andere Epenaren met beginnende dementie of geheugenproblemen. Janine Verduijn, coördinator van het Geheugensteunpunt Epe, begeleidt de lunch. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Epe@hetgeheugensteunpunt.nl of door te bellen met Janine Verduijn via 06 – 826 779 99.

Samen aan tafel in Vaassen
Inwoners van Vaassen met (beginnende) dementie zijn op woensdag 20 september om 12:00 uur van harte welkom bij het Geheugensteunpunt voor een gezellige lunch. De lunch vindt plaats in het Hervormd Kerkelijk centrum aan het Marktplein 7. Aan tafel ontmoet u andere inwoners van Vaassen met beginnende dementie of geheugenproblemen. Janine Verduijn, coördinator van Het Geheugensteunpunt Vaassen, begeleidt de lunch. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Epe@hetgeheugensteunpunt.nl of door te bellen met Janine Verduijn via 06 – 826 779 99

Naar de film in Apeldoorn
In het kader van Wereld Alzheimer Dag is er op woensdag 27 september in filmhuis Gigant in Apeldoorn een speciale avond rondom de film The Father. Een fascinerende film over een man (Anthony Hopkins) die zijn grip op de werkelijkheid aan het verliezen is, en over de liefde en onmacht van zijn dochter (Olivia Colman) die voor hem probeert te zorgen. De film geeft goed weer wat er gebeurt in het hoofd van iemand die dementie heeft. Na afloop is er een nagesprek onder begeleiding van Marleen Onclin, voorlichter bij Alzheimer Oost-Veluwe. De vrijwilligers van DemenTalent zorgen voor een traktatie. De film is te bezoeken voor de speciale prijs van 8,50 euro.

Naar het CODA museum
De museumrondleiding Onvergetelijk CODA is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Op maandagmiddag 25 is er een gratis extra editie en op woensdagmiddag 27 september kunnen woonzorgmedewerkers en vrijwilligers die werken met mensen met dementie kennismaken met Onvergetelijk CODA. Voor beide activiteiten is vooraf aanmelden nodig via de website van CODA.

Meer informatie
Op de website van de afdeling Oost-Veluwe van Alzheimer Nederland zijn meer activiteiten te vinden die speciaal worden georganiseerd voor mensen met dementie en hun naasten.