Veel activiteiten in het Nederlands Artillerie Museum in ’t Harde

1416

Het Nederlands Artillerie Museum in ’t Harde is continu bezig met vernieuwingen en verbouwingen. De verhaallijn van de geschiedenis van de Artillerie wordt continu aangepast. Zo is er in paviljoen 1, waar de geschiedenis van de Romeinen wordt weergegeven, een half jaar gewerkt om het geheel nog beeldender te maken.

Op vrijdag 8 september vanaf 10.00 uur is de officiële opening en naamgeving van paviljoen 1. Het paviljoen krijgt de naam van de oprichter van het museum: luitenant-kolonel Yso van der Meer paviljoen. De bijeenkomst wordt gehouden op vrijdag 8 september 2023 in de Korpszaal (gebouw 215) op de Legerplaats bij Oldebroek, Eperweg 149 ‘t Harde.

Een dag later, zaterdag 9 september, is het ‘Open Monumentendag’ in het Nederlands Artillerie Museum. Een grote groep vrijwilligers werkt al weken om er weer een spektakel van te maken zodat bezoekers kunnen genieten van veel onderdelen op het defensieterrein aan de Eperweg in ’t Harde.


Het ‘Groot Rollend’ materieel staat uitgestald over een groot deel van dit terrein waar specialisten aanwezig zijn om de bezoekers hierover voor te lichten. Het Reünie-orkest zorgt voor een muzikaal optreden en er zijn veel activiteiten, waaronder ‘Wargaming’. Reanactmentgroep ‘De Bossche Schutterij’ geeft een beeld van vooroorlogse situaties met ieder uur een schot over de heide. Verder belooft de organisatie een aantal verrassende activiteiten door medewerkers van het museum. Ook zijn er kinderactiviteiten, zoals schminken en verkleden. Verkoopkramen met legerartikelen en snuisterijen zorgen voor extra gezelligheid en ook de inwendige mens wordt goed verzorgd. Het programma op 9 september start om 10.00 uur.