Kozakkenveer weer in de vaart

1016

Het populaire Kozakkenveer, dat voetgangers en fietsers tussen de IJsseloevers van Veessen en Fortmond vervoert, gaat op 1 april weer in de vaart. Komende zaterdag gaan de trossen weer los om voetgangers en fietsers over te zetten.

Tijdens het varen kan men genieten van de prachtige omgeving tussen Veessen en Fortmond. Na een aantal moeilijke jaren in verband met Corona en de lage waterstand in de IJssel gaan bestuur en vrijwilligers weer op voor een druk seizoen: er wordt gevaren van 1 april tot 1 oktober 2023. De vaartijden zijn van 9.30 tot 17.30 uur, de laatste afvaart (vanaf de kant Fortmond) is om 17.15 uur.

Het tarief voor een overtocht bedraagt 1,10 euro; betalen uitsluitend via de ‘pin’ aan boord van het veer. Mede door de inzet van veel vrijwilligers kan de Stichting Voetveer Veessen-Fortmond het Kozakkenveer exploiteren. Wie het veer wil steunen kan donateur worden van het Kozakkenveer. Op de website www.kozakkenveer.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden of extra informatie inwinnen.