Sportieve nachtmerrie SV Vaassen

686

SV Vaassen heeft het eerste elftal per direct uit de competitie gehaald. Vaassen 1 was na twaalf wedstrijden nog zonder punten in de 4e klasse F. Vorig seizoen degradeerde het team al uit de 3e klasse. Op de website van de vereniging staat dat pogingen worden gedaan om volgend seizoen in de 5e klasse weer met een eerste elftal te beginnen. Op 12 februari speelde de dorpsclub het laatste duel. In Ellecom werd toen met 7-0 van EDS verloren.

De ploeg verloor alle twaalf duels dit seizoen en het lukte nauwelijks om voldoende spelers op de been te brengen. Na de degradatie van afgelopen seizoen uit de 3e klasse vertrokken de nodige spelers. De vervangers kwamen met name uit het tweede elftal en het leidde tot een aantal grote nederlagen. Trainer Fetih Özerdogan was daardoor eerder al opgestapt.

Het gevolg van het stoppen van Vaassen is dat het team automatisch degradeert naar de 5e klasse. De club streeft ernaar om volgend seizoen weer een volwaardig eerste team op de been te brengen, zo valt op de website van SV Vaassen te lezen in een melding van voorzitter Marcel Tiemann:

Per direct hebben wij besloten ons eerste elftal niet meer deel te laten nemen aan de resterende wedstrijden in de competitie van dit seizoen.

Deze uiterst pijnlijke beslissing moesten wij nemen omdat de vooruitzichten om elk weekend een ‘normaal’ team op te kunnen stellen niet realistisch zijn. Het kannibaliseren van de overige seniorenteams om toch te kunnen voetballen zou uiteindelijk nog meer slechte gevolgen opleveren.

Helaas heeft deze beslissing gevolgen voor de spelers die zich wel volledig willen inzetten voor het team. Om hen niet het voetbalplezier te ontnemen zoeken wij naar een passende oplossing voor het restant van dit voetbalseizoen.

Als club gaan wij ons nu richten op de toekomst en gaan alles in het werk stellen een team te vormen die op een normale manier volgend seizoen aan de competitie kan deelnemen.

Ik wil de spelers, trainers, overige begeleiding en bestuursleden, die niet vroegtijdig zijn afgehaakt en tot het laatste moment alles geprobeerd hebben er het beste van te maken, bedanken voor hun inzet en vertrouwen.

Marcel Tiemann
Voorzitter SV Vaassen

Tekst: Ton Brands
Foto: Ann Ros