Een stagiaire die gaat interviewen? Een avontuur

943

Als stagiaire bij Uitgeverij Gelderland maak je wat mee… Rustig een bus pakken naar een interview dat je zo gaat afnemen? Dat was wel mijn bedoeling. Ik ben Gabriëlla Stotijn en ben nog niet zo lang geleden begonnen met mijn stage bij Uitgeverij Gelderland.

Op 5 oktober heb ik een interview gedaan met Katja en Merle van duurzaam vakantiepark Ecolodges ’t Lennepserf in Veessen. Dat begon alleen iets anders dan alle andere interviews die ik tot nu toe gedaan heb. Ik was namelijk met de bus op weg naar de bushalte op de Eperweg in Heerde, om daar over te stappen op de volgende lijndienst. Maar gelijk toen ik de bus instapte, kreeg ik al een beetje een raar gevoel: ik hoorde de buschauffeur namelijk druk door zijn microfoon communiceren met een collega, over wat ze nu moesten gaan doen. De chauffeur stelde aan zijn collega voor om te stoppen bij de bushalte Transferium Horsthoek; dat is de laatste bushalte voor de halte op de Eperweg, hij kreeg toestemming van zijn collega.

Brand
We reden verder. De chauffeur stopte de bus en stapte uit, hij keek naar achteren. Zou hij zich niet lekker voelen? Komt een collega hem vervangen? Maar de chauffeur stapte weer de bus in en liep naar mij en de andere vrouw die op dat moment in de bus zat toe. Hij vroeg ons “Moeten jullie naar Heerde?” De vrouw antwoordde “Ja” en ik vertelde de chauffeur dat ik nog één bushalte verder moest. “Dan moet ik jullie helaas teleurstellen”, was zijn reactie. “Ik moet jullie vragen om hier uit te stappen, er is een grote brand in Heerde, dus wij mogen Heerde niet inrijden.”

Dat was schrikken, want we hadden geen idee hoe erg de brand was, waar de brand was en hoe we nu verder moesten reizen. Ik legde de chauffeur uit dat ik naar een interview moest en dat ik daarvoor echt moest overstappen op de Eperweg. De buschauffeur kon op dat moment ook geen alternatief bedenken. De andere vrouw en ik stapten zonder probleem de bus uit, we wisten beide dat de chauffeur er ook niks aan kon doen. Dus daar stond ik dan bij de bushalte tegenover de snelweg, mijzelf afvragend hoe ik nu naar het interview toe zou kunnen gaan, Ik lichtte Katja van ’t Lennepserf in en zij regelde dat Merle mij kon ophalen. Wat een service! Zo kon het interview toch nog doorgaan!

Classic Cars Heerde
In de tussentijd zocht ik informatie over de brand, die bleek te zijn ontstaan naast een garage vol met gerestaureerde oldtimers, bij Classic Cars Heerde aan de Eperweg. Omdat er sprake was van een grote kans op overslag van de brand, werd er flink opgeschaald door de brandweer. Er werd opgeschaald naar middelbrand, grote brand en later zelfs zeer grote brand. Dat hield in dat naast de brandweer van Heerde ook de korpsen Oene, Epe, Wapenveld, Apeldoorn, Welsum, Hattem, Vaassen en Wezep opgeroepen werden voor de inzet van blusvoertuigen en ondersteunende voertuigen zoals waterwagens, slangenwagens en een hoogwerker. Dankzij het snelle handelen van de brandweer en het personeel van de oldtimergarage, zijn de oldtimers behouden gebleven.

Ik zei het al: ‘Je maakt wat mee als stagiaire bij Uitgeverij Gelderland’.

De gebruikte foto bij dit artikel is een stockfoto en dus niet van de brand in Heerde.

Tekst: Garbriëlla Stotijn
Foto: JoeDPhoto (Unsplash
)