Unieke uitvoering van Mozarts Requiem

1007

Cultureel Platform Epe brengt, in samenwerking met Epische Podia, op zaterdag 2 oktober een unieke productie naar Epe: Mozarts Requiem, vertolkt alsof de grote componist het zélf op de piano begeleidt. En misschien net zo bijzonder is de mogelijkheid voor amateurzangers om, onder leiding van een professionele dirigent, een hele middag het Requiem in te studeren en mee te zingen.

‘Hoe zou Mozarts Requiem klinken als Mozart het zélf op piano begeleid zou hebben?’ Dat was de gedachte van artistiek leider Maria van Nieukerken achter PA’dams productie met Mozarts wereldberoemde Requiem. Ook wilde ze een verbinding creëren tussen Mozart als gerijpt componist – hij schreef het Requiem in zijn laatste levensjaar – en de musicus Mozart: wonderkind en klaviervirtuoos. PA’dam vroeg componist Gustavo Trujillo om een nieuwe échte pianopartij te maken met als basis de originele orkestpartituur. De opdracht was om in deze bewerking de fantasie van Trujillo met die van Mozart te combineren én uit te gaan van alle klankkleuren en mogelijkheden die de piano biedt. Het resultaat is een prachtig weefsel van verschillende klankkleuren met een heel persoonlijke inbreng van de zangers en pianist.

Aan het concert is een meezingmiddag gekoppeld. Amateurzangers krijgen de kans om, onder leiding van de dirigent van PA’dam Maria van Nieukerken, samen met een aantal zangers van het koor, een hele middag zelf het Requiem in te studeren en te zingen. Deze meezingmiddag wordt alleen in Amsterdam en in Epe georganiseerd. De meezingmiddag is van 14.00-17.00 uur en het concert begint om 20.00 uur

Datum: zaterdag 2 oktober
Locatie: Grote Kerk Epe
Meezingmiddag: 14.00-17.00 uur
Concert: 20.00 uur

Kaarten voor het concert kunnen worden geboekt op de website van Cultureel Platform Epe: www.cultureelplatformepe.nl/activity/110/pa-dam-requiem-van-mozart/show. Deelnemen aan de meezingmiddag kan worden geboekt door het sturen van een e-mail naar: willemdicou@epischcentrum.nl, onder vermelding van je stemsoort. De kosten van de meezingmiddag bedragen € 15 per persoon.

Kijk hier voor een repetitiefragment: www.youtube.com/watch?v=_j6OPsUlCB0