Een ode aan Armando

1014
Armando. (Foto: Stefan van Fleteren).

Armando zou in 2019 90 jaar zijn geworden. Maar de schrijver, schilder, beeldhouwer, muzikant, film -en theatermaker stierf op 1 juli 2018 in zijn atelierwoning in Potsdam. Daar vond ook het afscheid plaats van een van de meest vooraanstaande en veelzijdige kunstenaars van onze tijd.

Zaterdag 25 september brengt Cultureel Platform Epe in Kulturhus EGW de voorstelling ‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’, een literair concert dat Armando en bayan- en bandoneonspeler Oleg Lysenko hadden ontwikkeld en waarmee zij 3 jaar lang met veel succes optraden: Armando die voorlas uit zijn indrukwekkende oeuvre, Oleg Lysenko die muziek en literatuur met meesterhand in elkaar liet vervloeien. Als opening Armando’s filmgedicht ‘der Feldzug’, gerealiseerd door Victor Nieuwenhuijs.

(Foto: Victor Nieuwenhuijs).In 2018 moest Armando zich om gezondheidsredenen terugtrekken. Maar hij stond erop dat de tournee niet werd afgezegd. Hij vroeg Cherry Duyns, zijn oudste vriend en Herenleed-partner de honneurs waar te nemen. Cherry Duyns heeft aan de proza en poëzie van Armando zijn verhaal toegevoegd over een van de laatste reizen die zij maakten en enkele ontroerende scènes uit de film ‘Armando, portret van een vriend’.

Deze voorstelling is dus als een eerbetoon, een avond die het publiek bij blijft.

• Datum: Zaterdag 25 september
• Locatie: Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 Epe
• Aanvang 20.00 uur
• Entree: € 21,00 incl 1 consumptie, jeugd € 7,00,
• In verband met de corona-maatregelen geldt: alleen toegang met vaccinatiebewijzen(QR-code, herestelbewijs of recent negatief testbewijs.

Meer informatie en online tickets: www.cultureelplatformepe.nl. Losse kaarten bij VVV Epe