Heel Hattem, Heerde en Epe bakt voor mensen met dementie

846
Leden van Rotary Hattem-Heerde met de vierhonderd cupcakes, net voordat ze op pad gingen naar de verzorgings- en verpleeghuizen in Heerde en Hattem.

Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe, bestaat in 2021 maar liefst 30 jaar. Daarom is er contact opgenomen met de Rotary Hattem-Heerde om mee te denken hoe dit bijzondere feit gevierd zou kunnen worden. Uiteindelijk is ervoor gekozen om in de week van Wereld Alzheimer Dag de bewoners van verzorgingshuizen en verpleeghuizen in Hattem en Heerde te verrassen met een lekkere traktatie.

Dit plan klonk goed en gaandeweg bleek het aantal traktaties op te lopen tot ruim
vierhonderd stuks. Met recht werd het ‘Heel Rotary Hattem-Heerde bakt’ want een tiental bakkers heeft de hele week in de keuken gestaan om de klus te klaren en het resultaat liegt er niet om! Vandaag, zaterdag 25 september, gaan leden van de Rotary op pad om op tien verschillende locaties de bewoners te verrassen.

Overhandiging van cupcakes bij een van de verzorgingshuizen in Epe en Vaassen.


Met deze bijzondere samenwerking tussen Alzheimer Oost-Veluwe en de Rotary is concreet invulling gegeven aan het thema van Wereld Alzheimer Dag, ‘De vele
gezichten van Dementie’.

Geïnspireerd door deze leuke en lekkere plannen hebben Hooite Meursing en Harry Franke (twee bestuurders van Alzheimer Nederland, Oost-Veluwe uit Epe) er spontaan voor
gekozen om ook lekkernijen te laten maken! Deze worden eveneens vandaag in ontvangst genomen door bijna driehonderd bewoners van de verzorgings- en verpleeghuizen in Epe en Vaassen.

Al met al heeft de 30e verjaardag van Alzheimer Nederland, Afdeling Oost-Veluwe hiermee een zeer feestelijk tintje gekregen.