Kom timmeren en buiten spelen in Veessen tijdens Beleefweekend

1008

Gedurende het Beleefweekend Veluwe is het ook feest in natuurspeelplek de Beleefplekke in Veessen. Op zaterdag 25 september tussen 11.00 en 15.00 uur komt de Burgemeester van Buiten, met kinderen bosbeesten timmeren met behulp van natuurlijke materialen uit het bos.

Samen kan je allerlei gave bosbeesten timmeren; van een eenhoorn op wielen tot een blauwharige-bildraak. Niets is te gek en timmeren stimuleert de motoriek, creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarnaast neemt de burgemeester een mini-rariteitenkabinet mee! Van geweien en schedels, tot beestjes op sterk water. Je kunt het zo raar niet bedenken of het is wel te vinden in deze opvallende verzameling.

Ook kun je natuurlijk lekker spelen in De Beleefplekke. Speel in de modderpoel, klim op boomstammen, pomp met de waterpomp of kruip door de grote buizen! Deze activiteit is gratis. Een gift aan Stichting de Beleefplekke wordt gewaardeerd. De organisatie verkoopt drinken en wat lekkers en om 14.00 uur komt Ijsboerderij ‘De Schellenberg’ langs.

Locatie
Je kunt de Beleefplekke vinden achter camping de Tesseplekke. Daar kan je parkeren en dan loop je via het fietspad naar achteren naar het bruggetje bij De Beleefplekke. Of kom natuurlijk gewoon op de fiets.

Tijdens het Beleefweekend Veluwe op 24, 25 en 26 september kan je in Epe, Heerde en Hattem buitenactiviteiten doen, waaronder een Hoenwaard expeditie, wild spotten, yoga aan de IJssel, fikkie leren maken in Wapenveld of kanoën, inclusief een goedgevulde picknickmand. Kijk voor alle activiteiten op www.ivn.nl/beleefweekend-veluwe.