Organist Gert van Hoef op Meereorgel Epe

1191

De serie orgelconcerten op het Meereorgel van de Grote kerk in Epe start weer op na het zomerreces. Organist Gert van Hoef bijt op donderdag 30 september het spits af. Hij vertolkt een programma waarin Mendelsohn Bartholdi en Vierne bekende orgelcomponisten zijn. Van Hoef verwerkt daarnaast eigen composities en improvisaties op religieuze thema’s in het concert.

Gert van Hoef (1994) begon op 13-jarige leeftijd met orgelspelen. Aanvankelijk in de huiselijke sfeer, maar hij toonde al snel talent voor deze ’tak van sport’. Dankzij orgellessen ontwikkelde hij zich snel door en won verschillende concoursen.
In juni 2010 werd hij benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen. In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw.
In 2017 heeft Van Hoef eindexamen gedaan op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor’ diploma in muziek (orgel). In 2018 studeerde hij helemaal af.

Sinds het prille begin van zijn carrière, plaatste Gert van Hoef filmpjes van zijn orgelspel op Youtube. Mede daardoor geniet hij al grote bekendheid en geeft hij inmiddels vele concerten in binnen- en buitenland.
Tijdens de concerten zijn de organisten in de Grote Kerk in Epe te zien op een videoscherm in de kerk en in een livestream. Kijk voor meer informatie hierover op www.meereorgelepe.nl

Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 in Epe is open vanaf 19.30 uur. Toegang 10 euro.

www.meereorgelepe.nl