Pleinmarkt 2021

1317
De Pleinmarkt staat weer op stapel. Zaterdag 11 september presenteren zich tientallen regionale culturele en welzijnsorganisaties op het grasveld bij de Grote Kerk in Epe.

Cultuur en welzijn staan zwaar onder druk in deze coronatijden. Des te mooier dat ook dit jaar op 11 september de Pleinmarkt kan doorgaan. Dan presenteren zich weer tientallen culturele en welzijnsorganisaties uit de gemeente Epe, dit keer op het grasveld bij de Grote Kerk in Epe.

Veel deelnemers aan de Pleinmarkt hebben een zware tijd achter de rug. Talloze activiteiten in de kunst en cultuursector lagen noodgedwongen stil en in de zorg was het keihard werken om de crisis het hoofd te bieden. Ook financieel is het een lastige tijd, leren de gesprekken met deelnemers. Maar gelukkig zijn er ook lichtpuntjes en willen de deelnemers dolgraag een nieuwe start maken en laten zien wat ze allemaal in huis hebben op het gebied van cultuur, welzijn en kunst.

De deelnemers aan de Pleinmarkt willen graag laten zien wat ze allemaal in huis hebben op het gebied van cultuur, welzijn en kunst.

Informatie en vermaak
De organisatie van de twintigste editie van de Pleinmarkt is opnieuw in handen van Koppel-Swoe, Cultuurplein Noord Veluwe en Cultureel Platform Epe. Tijdens de markt kunnen bezoekers in de stands – op gepaste afstand – informatie krijgen over talloze activiteiten, cursussen en workshops, die in de hele gemeente worden aangeboden.

Tijdens de Pleinmarkt kunnen bezoekers in de stands – op gepaste afstand – informatie krijgen over talloze activiteiten, cursussen en workshops, die in de hele gemeente worden aangeboden.

Voorstellingen
Uiteraard is er ook dit jaar een nevenprogramma, met onder meer optredens van de dansleerlingen van het Cultuurplein Noord Veluwe, accordeonvereniging KNA en het multiculturele koor ‘Doenja’. De Pleinmarkt duurt van 11.00 tot 15.00 uur en is zoals altijd gratis toegankelijk.

Tekst en foto’s: Ton Brands

Deelnemers Pleinmarkt
Koppel-Swoe
Hist. Vereniging Ampt Epe
Filmliga Epe       
Present Epe-Heerde
Stichting Kunsthuis KEK
Resposible Young Drivers
KuVa
Episch Centrum
Cultuurplein Noord Veluwe
De Zonnebloem
St. Broken Wings ’40-‘45
Centrum Jeugd & Gezin Epe
Stichting Vérian
Bij de Hand
Alzheimer Nederland-afd. Oost-Veluwe
Geheugensteunpunt Epe
HiFive
Cultureel Platform Epe
St. Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar
Kulturhus EGW Epe
De NES – De Nieuwe Eper Sociëteit
ZWO – Diaconie Grote Kerk Epe
MEE Veluwe
Amnesty International
Film & Videogroep De Cycloop
The Unknown Singers
Beaboog
BuurtMaken
AnQer
Zideris
Hagedoorns Plaatse
Voedseltuinen Coöperatie
EHBO
De Zorgwinkel
Soroptimisten
Accordeonvereniging KNA
Doenja