Rode Kruis zoekt vrijwilligers

1153

Het Rode Kruis Noord- en Oost-Gelderland zoekt vrijwilligers met EHBO voor ondersteuning bij het vaccineren. De GGD in Noord- en Oost-Gelderland is in februari gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers en ouderen op diverse locaties. Rode Kruis-hulpverleners zorgen hierbij zeven dagen in de week tussen 8.00 en 20.00 uur voor EHBO-ondersteuning. Het Rode Kruis zoekt meer EHBO’ers die mee willen helpen om zo een bijdrage te leveren aan de bestrijding van Covid-19. De vaccinatielocaties zijn op dit moment in Apeldoorn, Lichtenvoorde, Zutphen, Doetinchem en Harderwijk. Op korte termijn openen locaties in Borculo en Heerde.

Na de vaccinatie wachten mensen een kwartier in een aparte ruimte om zeker te weten dat er geen reactie op de inenting optreedt. EHBO’ers van het Rode Kruis zijn hierbij aanwezig en bieden hulp als dat nodig is. Inzetcoördinator Frank de Mol uit Harderwijk zegt: “Het gaat niet altijd over reanimatie of een pleister plakken. Soms is de beste EHBO om er gewoon te zijn voor mensen in je Rode Kruis-uniform. Dat stelt gerust. De meest voorkomende ‘bijwerking’ van de vaccinatie is stress. Het helpt echt als je iemand even geruststelt met een vriendelijk woord.”

Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers die minimaal één dienst in de week willen draaien. Iedereen met een geldig EHBO-diploma kan zich inzetten via het Rode Kruis, zowel als vrijwilliger als tegen betaling. Heb je nog geen EHBO-diploma? Dat biedt het Rode Kruis een gratis uitgebreide EHBO-opleiding aan voor iedereen die zich voor deze vaccinaties wil inzetten. De opleiding bestaat uit een online deel van 14 uur en een praktijkdag.

Mensen kunnen zich aanmelden via vacature.gelderland@rodekruis.nl.