‘Kijken naar kleur’ gaat toch niet door

1358

Trots maakte het bestuur van Stichting Glaskunst onlangs bekend dat de expositie ‘Glas natuurlijk… Kijken naar Kleur’ doorging. Zo stond het ook in de Veluwe Actief-Krant van deze week. Kort na deze beslissing heeft het bestuur het evenement toch moeten aflassen, of beter gezegd: uitstellen. De expositie gaat door, maar is verschoven naar volgend jaar. Wanneer het verantwoord is om de jaarlijkse expositie van modern glas in kasteel Cannenburch in Vaassen te laten doorgaan, zal het bestuur een nieuwe datum bekendmaken.

Het is al een 13-jarige traditie, die hopelijk binnenkort te bewonderen valt: een tentoonstelling van glasobjecten in de context van de klassieke inrichting van kasteel Cannenburch.

Zestien glaskunstenaars zouden een bijdrage leveren aan een expositie waarin verschillende toepassingen van kleur in glas centraal staan: Annemarie van Uden, Arnout Visser, Eef Wezenberg, Fleur Peters, Fleur van den Berg, Hans Hovy, Hans Janssen, Ingrid Beemsterboer, Janine Schimkat, Linda van Huffelen, Marie-Louise Fransen, Marja Steinmetz, Peter Vormer, Petra Sophia Roffel, Theo ten Have en Tirza Verrips. Ook de verloting van een schitterend glaswerk – gemaakt door Petra Sophia Roffel – is uiteraard uitgesteld.

De expositie stond gepland van vrijdag 6 november tot en met zondag 22 november. Hou de website van Stichting Glaskunst in de gaten, waar een nieuwe datum zal worden bekendgemaakt zodra dit relevant is.

www.stichtingglaskunst.nl