De Top Vijf Van… Berry Bril

1236

Berry Bril is eigenaar van de kinderkledingwinkel 2Frezh Kidswear aan de Scheuterstraat 2 in Epe. “Het is voor de middenstand een lastige tijd, maar we hebben geluk dat de meeste winkels in het dorp open zijn gebleven, dus er bleef wat reuring. Bovendien hebben we al twee maanden mooi weer. Ouders willen toch iets leuks voor hun kinderen kopen. En nog een meevaller: kinderen blijven groeien, dus af en toe moet er iets nieuws komen.” We leggen Berry de bekende vijf vragen voor.

Wat is het mooiste plekje in de gemeente Epe?
“Zonder twijfel De Renderklippen en het sprengengebied richting Heerde.  Vooral in het voorjaar is het er prachtig met alle kleuren groen.”

Wat is je grootste ergernis?
“Fietsers hier in de Scheuterstraat. Het is verboden en je riskeert een flinke boete, maar er wordt toch volop gefietst. En niet alleen door ‘jong’, ook ouderen doen dat. En als je er wat van zegt, krijg je een grote mond.”

Wat is je favoriete vrijetijdsbesteding?
“Wandelen met de hond. Meestal hier in de buurt van Epe en soms stappen we in de auto. En mijn tweede grote hobby is mijn werk. Ik geniet van het sociale, een praatje maken. Regelmatig komen hier bekenden of familie binnenlopen voor een praatje. Je loopt toch iets makkelijker een winkel in, dan dat je bij iemand thuis langs gaat. Dan kost het al snel weer wat meer tijd en voel je je verplicht om wat langer te blijven voor een kopje thee of koffie. Hier loop je makkelijk in en uit.”

Wie zou je graag in het zonnetje willen zetten?
“Ertan Berdo, eigenaar van De Baron. Samen met hem organiseer ik de Koopjesmarkt. Ertan zit in het bestuur van de ondernemersvereniging en is bij veel evenementen hier in het centrum van Epe betrokken. Daarnaast is hij lid van de vrijwillige brandweer. Hij heeft altijd een lach op z’n gezicht en is altijd positief. Een gouden vent. En wat betreft de koopjesmarkt. In de huidige vorm, zoals we dat altijd gewend waren in augustus gaat het niet door. We zijn nu aan het kijken naar een alternatief in september.”

Wat mis je in het dorp?
“Een openlucht zwembad. Zoiets als De Wijerd vroeger. Je kunt wel naar het Heerderstrand, maar daar is het vaak zo druk, dus er kan nog wel een zwembad bij. Laatst kwam ik er nog een keer langsfietsen. Het zwembad ligt er nog gewoon, inclusief duikplank.”

Tekst en foto: Gerrit Tenkink