Truus Groenheiden winnaar Historische Quiz gemeente Epe

1083
Truus Groenheiden, winnares van de Historische Quiz gemeente Epe, georganiseerd door Koppel-Swoe en Ampt Epe, ontvangt haar prijzen van Aart Schurink en Linda Brouwer.

In mei lanceerde Koppel-Swoe, in samenwerking met Ampt Epe, de Historische Quiz  gemeente Epe. Daaraan was ook een prijs verbonden. Uit de vele inzendingen is Truus Groenheiden als winnaar getrokken. Zij heeft het prijzenpakket uit handen van Aart Schurink van Ampt Epe en Linda Brouwer van Koppel-Swoe ontvangen.

Truus heeft de prijzen bij haar thuis in ontvangst genomen. Zij heeft veel interesse voor de historie van de gemeente Epe en vond het leuk en leerzaam om de quiz te doen.

Het prijzenpakket, samengesteld door Ampt Epe, werd door haar enthousiast ontvangen. In het pakket zitten verschillende cultuurhistorische boeken, zoals: ‘Ons agrarisch en industrieel verleden’, ’Vaassen, wandelen door de dorpsstraat’ en ‘Epe mien dâârpien’. Daarnaast ontving ze een bloemetje uit handen van Linda Brouwer, de organisator van de Historische Quiz gemeente Epe.

Samenwerking
Ampt Epe heeft meegedaan aan deze quiz omdat ze het een geweldig initiatief vonden. Het past in hun doelstelling om de kennis van de historie van de gemeente Epe te vergroten.

Ampt Epe heeft achthonderd leden en ze zijn daarmee de grootste vereniging in Epe. Ze geven een tijdschrift uit, organiseren excursies en lezingen. Op de site www.ampt-epe.nl kun je veel informatie vinden over geschiedenis van de gemeente Epe. Koppel-Swoe en Ampt Epe blijven in contact om te kijken of er nog meer initiatieven zijn die een onderlinge samenwerking verder mogelijk maken.

De quiz is tot stand gekomen door een samenwerking van Koppel-Swoe met dialectkring Epe, Museum Vaassen Historie en het gemeentelijk Streekarchief. Ook de Molukse Gemeenschap Vaassen was bij deze quiz betrokken.

Antwoorden Historische Quiz gemeente Epe
Heb jij meegedaan aan de Historische Quiz gemeente Epe? Dan ben je vast benieuwd naar de antwoorden. Die kun je downloaden via https://koppelswoe.nl/antwoorden-historische-quiz.

Nog niet meegedaan? De quiz is nog steeds beschikbaar. Kijk voor de vragen op Kijk voor de vragen https://koppelswoe.nl/quiz/