Activiteitencarrousel bij Buitenplaats de Poel voor jonge mantelzorgers

985

Onder de noemer ‘Jouw avond’ organiseren verschillende welzijnsorganisaties uit de regio maandelijks een activiteit voor jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met zorg in de directe omgeving, zoals een zieke ouder, broer, zusje of opa/oma. Plaats van bestemming voor ‘jouw avond’ is deze keer ‘Buitenplaats de Poel’ in Wenum- Wiesel. Deelname is gratis en aanmelden is nog mogelijk.

Gerrita Reumer is namens Koppel-Swoe betrokken bij de organisatie van deze avonden. Zij verheugt zich nu al op vrijdag 4 september. Over de invulling van deze editie vertelt ze: “We starten omstreeks 17.30 uur met een barbecue. Vervolgens staan er diverse outdooractiviteiten op het programma, zoals boogschieten, buksschieten, sport en spel en verschillende activiteiten met paarden. Tot slot sluiten we de avond gezellig af bij een kampvuur.”
Behalve dat dit leuke activiteiten zijn voor de kinderen en jongeren wil Koppel-Swoe door middel van deze activiteit ook meegeven dat het belangrijk is om ook ruimte voor jezelf te creëren.

Volgens Gerrita zijn deze avonden erg belangrijk voor jonge mantelzorgers. “Hier kunnen ze even lekker ontspannen met leeftijdgenoten en de zorgen van alledag ‘vergeten’. Daarnaast leren ze andere jonge mantelzorgers kennen. Je merkt dat ze elkaar begrijpen, omdat ze vaak hetzelfde meemaken. Dat maakt deze activiteiten erg waardevol.”

‘Jouw avond’ is bedoeld voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 6 tot 18 jaar uit de gemeente Epe, Apeldoorn en Voorst. Groepen zullen worden ingedeeld op basis van leeftijd. Voor aanmelden en/of meer informatie kan er contact opgenomen worden met Gerrita Reumer op telefoonnummer 0578-676767 of per mail g.reumer@koppelswoe.nl

Voor meer informatie over de activiteiten die worden georganiseerd of over de andere mogelijkheden voor jonge mantelzorgers, zoals het aanvragen van de bol.com cadeaukaart ter waardering, gesprekken met de coördinator, deelname aan een brussengroep of het aanvragen van een ervaringsmaatje kijk op onze website www.koppelswoe.nl/jonge-mantelzorgers.