Concentreren en heel hard werken

1210

Voor Tefaye Kuijt en Demy van Schoonhoven is de afgelasting van het Marc Overmars Paastoernooi eveneens een bittere pil. En op de dag van het interview waren ze juist in een uiterst goede stemming. Ze hadden net hun wedstrijd in de Hoofdklasse 02 Promotiepoule winnend afgesloten en hadden toen zeven punten uit vier wedstrijden.

Ze rekenden erop dat ze de rest van het seizoen zo’n beetje op die plek in de middenmoot zouden blijven staan. In dit verhaal blikken ze vooruit op het paastoernooi, dat ook voor hen een hoogtepunt van het jaar had moeten vormen.

Demy deed al vier keer eerder mee aan het toernooi. Voor Tesfaye is het de tweede keer. Als verdediger weet Demy dat hij vol aan de bak moet. “We moeten strijd leveren en heel hard werken. Vorig jaar hebben we gewonnen van Kopenhagen. Waarom zouden we dit jaar niet een paar wedstrijden kunnen winnen?” Tesfaye zucht als hem gevraagd wat het plan is. “De hele wedstrijd geconcentreerd blijven en geen moment verslappen. We hebben een heel hecht team. We zijn niet afhankelijk van één of twee spelers. We moeten zorgen dat we verdedigend goed staan en dan hopen op de counter.”

Ze zijn allemaal goed en je moet gewoon geluk hebben om een puntje te pakken

‘Die zijn echt heel goed’
Als Demy mag kiezen, voetbalt hij op zaterdag het liefst tegen Anderlecht of Derby County, twee teams waar hij nog niet eerder tegen speelde. “Het maakt niets uit. Ze zijn allemaal goed en je moet gewoon geluk hebben om een puntje te pakken.” Tesfaye kiest bepaald niet voor de makkelijkste tegenstanders als hij zijn voorkeur mag opgeven. “Ik hoop dat we tegen Ajax mogen voetballen. Die zijn echt heel goed. Daarnaast hoop ik op Lille, want die hebben ook een heel goede jeugdopleiding.” Zenuwen kennen beide mannen niet. Demy: “Het is gewoon genieten als je voor zoveel publiek mag spelen. De eerste keer ben je een beetje zenuwachtig, maar het went vanzelf.” Tesfaye zegt helemaal geen last van zenuwen te hebben: “Je doet gewoon je best, meer kun je niet doen.”

‘Op tijd naar bed’
“En op tijd naar bed gaan op vrijdag- en zaterdagavond, want het wordt een pittig weekend”, voegt Demy hier nog aan toe.

Dat ‘op tijd naar bed’ hoeft straks niet, want het voetbal ligt voor lange tijd stil. Helaas voor alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers. En hopelijk kunnen ook Demy en Tefaye over een tijdje ‘de wei’ weer in.

Tekst en foto’s: Gerrit Tenkink