OldStars walking basketball

1403
Wethouder Lia de Waard-Oudesluijs deed de symbolische ‘eerste worp’.

Een primeur in Epe: Basketball All Stars Epe (BASE) is gestart met walking basketball. Wethouder Lia de Waard- Oudesluijs deed de symbolische ‘eerste worp’ waarna de deelnemers konden starten onder begeleiding van trainers Bart Eggink, Dorine Vreeken en Vincent Rotman.

De startbijeenkomst werd georganiseerd door BASE, Heel Epe Beweegt (Koppel-Swoe) en het Nationaal Ouderenfonds. Elkaar ontmoeten, laagdrempelig bewegen en met name veel plezier hebben met elkaar stonden centraal. Het was een geslaagde ochtend!
Met OldStars walking basketball is het doel om 55-plussers uit de omgeving van Epe aan het bewegen te houden en de sociale voordelen van het verenigingsleven te laten ervaren. OldStars walking basketball is een variant van basketbal waarbij niet wordt hardgelopen. Wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Er worden, naast het basketball, diverse beweegvormen aangeboden. Ook is er ruimte voor het sociale aspect: elkaar ontmoeten, met een kopje koffie en gezellig gesprek. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In de visie van OldStars is basketbal niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Oldstars walking basketball behelst dus meer dan alleen ‘een potje basketbal’. Het stimuleert zowel de fysieke, mentale, sociale als cognitieve vaardigheden.

Aangepaste spelvormen
Het Nationaal Ouderenfonds lanceert na OldStars walking football dit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers: walking hockey, tafeltennis, basketball, tennis, handbal en rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars-aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100 procent ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Meedoen?
De OldStars walking basketball trainingen van Basketball All Stars Epe zijn elke vrijdag van 10.00-11.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur. Locatie: Prins Willem Alexander Hal, Sportlaan 1 Epe.
De trainingen staan onder begeleiding van Dorine Vreeken en Bart Eggink (namens BASE) met ondersteuning van Vincent Rotman (Heel Epe Beweegt/Koppel-Swoe). Het is laagdrempelig, dus je kunt zo een keer een vrijdag binnenlopen, aanmelden hoeft niet, kan desgewenst via walkingbasketbal@gmail.com of 06-10045768.