Nationale SchildersVakprijs 2019: Publieksprijs naar Van Triest Schilders

1201

Van Triest Schilders uit Vaassen heeft de Publieksprijs gewonnen bij de Nationale SchildersVakprijs 2019. Van Triest kreeg de meeste stemmen voor het project Kasteel Staverden. Van dit ‘witte kasteel’ op de Veluwe, ook bekend om zijn pauwen, moest de complete verflaag worden verwijderd om vervolgens geheel opnieuw te worden geschilderd. Een ander kasteel, het schilderwerk in en aan Kasteel De Haar in Haarzuilens door Schildersbedrijf Hoogstraten won de overall juryprijs.

Al drie generaties van Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens uit Vleuten tekenen voor dit kwaliteitsschilderwerk. Hun overgrootvader was bij de bouw van kasteel De Haar betrokken, hun opa schilderde decennia later – in opdracht – een groot deel van de buitengewoon fraaie decoratieschilderingen over met de witkwast. Nu zijn de broers Wim en Paul Hoogstraten met hun medewerkers van Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens uit Vleuten alweer jaren bezig om alles met bijzonder veel vakkennis en vaardigheden in zijn oude glorieuze staat terug te brengen.

De vakjury van de Nationale SchildersVakprijs beloonde dit monsterproject op Kasteel De Haar daarom met de hoogste onderscheiding: de overall-prijs. Die werd donderdag 14 november onder grote belangstelling tijdens een feestelijke bijeenkomst in Slot Zeist uitgereikt.

Categoriewinnaars
De jury deelde verder in drie categorieën prijzen uit:

  • Restauratie- en decoratieschilderwerk
    Wolters & Ovink restauratie-decoratie uit Deventer voor het sublieme werk dat ze verrichtten aan een aantal stijlkamers en een kapel in het Aartsbisschoppelijk Paleis te Utrecht.
  • Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk
    Het nieuwbouwschilderwerk door Van der Plas Glas- en Schilderwerken uit Breezand aan ‘Het Polder Hofje’, een retro-buurtje van koopwoningen voor ouderen in Anna Paulowna.
  • Onderhoudsschilderwerk
    En, dus ook namens de jury, in de categorie onderhoudsschilderwerk Van Triest Schilders uit Vaassen voor groot onderhoud aan de buitengevels van Kasteel Staverden in de gelijknamige plaats.

Klanttevredenheidspluim
Tenslotte was er nog een Klanttevredenheidspluim te winnen, die werd toegekend door onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy aan de ‘meest tevreden klant’. Na onderzoek onder alle 35 voorgeselecteerde schilderprojecten van deze editie bleek de ‘Provincie Zeeland’ de meest tevreden opdrachtgever te zijn. Het betrof onderhoudsschilderwerk dat Gebroeders van Kessel (Speciale Technieken & Producten) uit Tilburg verrichtte vanaf hoogwerkers op werkschepen aan de Zeelandbrug (circa 5 kilometer lang).

Eisma Bouwmedia
Alle prijzen werden op donderdag 14 november toegekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in Slot Zeist. De Nationale SchildersVakprijs wordt jaarlijks georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van vakbladen en websites in de schilder- en onderhoudsbranche: Eisma’s Schildersblad, SchildersVakkrant, Schildersvak.nl en het YouTube-kanaal SchildersVAKTV.

Vakjury
De vakjury van de nationale SchildersVakprijs wordt gevormd door ondernemers die de prijs in het verleden wonnen, een onafhankelijk verfinspecteur en de hoofdredacteuren van beide schildersbladen. Meer informatie over de prijs is te vinden op www.schildersvakprijs.nl