Veluwe Actiefkrant nr. 8 valt deze week in de bus

1543

Het oktobernummer van de Veluwe Actief krant omvat een groot aantal interessante artikelen. De gratis huis-aan-huiskrant voor de gemeente Heerde en Epe valt op de mat op 23 en 24 oktober. Klik hier voor de afhaaladressen… zolang de voorraad strekt. Liever de krant digitaal doorbladeren? Dat kan via deze link.

Deze herfsteditie bevat allereerst een uitgebreid interview met de zeer getalenteerde Heerder atleet Léon Mak. Léon veroverde afgelopen zomer een zilveren medaille op de Meerkamp op het Europees Kampioenschap (U20) in Zweden. Léon vertelt over zijn liefde voor de Meerkamp, een onderdeel waar de emoties in twee dagen zeer uiteenlopen, maar waarvoor tijdens de wedstrijden nauwelijks tijd is. Zijn grote droom: deelname aan de Olympische Spelen in 2024.

Verder een uitgebreid interview met Oud-Oenenaar Jan Lowin IJzerman, momenteel woonachtig in Deventer, maar met de wens om binnen korte tijd weer terug te keren naar het kerkdorp. Deze creatieveling zit vol ideeën. Als mede-initiatiefnemer van Wildproeverij.nl eet hij regelmatig veganistisch en is hij van mening dat Oene alles in zich heeft om als offline maatschappij te functioneren. En voor de functie van onze burgemeester hoopt hij op een stoer wijf. Die kans is overigens na de voordracht van Tom Horn als nieuwe burgervader van de gemeente Epe een stuk kleiner geworden.

Het aandeel ‘Oene’ is hoog dit keer in de krant. Karin Hernandez van Fantasietheater Kaleidoscoop uit Oene vertelt over de oudejaarsconference die ze dit jaar gaat presenteren. Deze ‘Claudia de Breij’ van Oene laat het jaar 2019 met alle hoogte- en dieptepunten de revue passeren. Nationaal, internationaal, maar ook de regio komt voorbij. En dat alles met een lach en een traan.

Dan nog aandacht voor een rasechte Eper ondernemer: Adrian van Essen van Glasservice Van Essen. Innovaties maken zijn werk leuk. En hoewel hij iedere dag om 6.00 uur begint en ’s avonds om 18.00 uur de deur van zijn bedrijfspand dichttrekt, heeft hij ook nog tijd om vrijwilligerswerk te doen voor de Goede Herderkerk en voetbalvereniging EZC ’84.

De oktoberkrant bevat nog veel meer artikelen: zo komt audicien Renee Verwaaijen van ‘Horen Epe’ aan het woord over haar passie, het gehoor, kunt u lezen over ‘de wolf’, die op bezoek komt bij De Ossenstal in Epe, vertelt Anniek Stoker over hoe leuk zaalvoetbal is en belicht deze krant twee exposities uit het Noord-Veluws Museum en Museum Veluwezoom. Ook bericht de oktobereditie van de Veluwe Actief-Krant over het initiatief van Cultuurplein Noord Veluwe en Vrieze’s Erfgoed, die de handen hebben ineengeslagen voor een theaterproductie. Thema: een oorlogsdrama over de uit Zutphen afkomstige Joodse broers Herman en Eduard Snatager, die tijdens WOII in Wapenveld zaten ondergedoken. De regisseur zoekt nog figuranten voor dit theaterstuk. In ‘De Top 5 Van…’ worden de vijf vragen dit keer beantwoord door Erica Hottinga, Locatiemanager Promotie & Marketing in de gemeente Heerde.

Het échte Afrika, wat is dat? Suzanne Scheffer en Bas Rosenkamp willen met hun nieuwe reisbureau Inspired by Safaris deze vraag beantwoorden en gaan tijdens twee informatieavonden in de Silogie in Epe (op 7 en 14 november) nader in op alle mogelijkheden voor een unieke en persoonlijke vakantiebeleving. Vaste rubrieken als de cartoon op pagina 3, ‘Kort nieuws’ en ‘Agenda’ completeren de oktobereditie van de Veluwe Actief-Krant.