Nieuw parcours voor Eperbossentocht op 26 oktober

1335

Voor de liefhebbers van mountainbiken in deze regio biedt de maand oktober twee mooie tochten. Allereerst de Gisola Emster Veldtoertocht, die op 19 oktober wordt gehouden en waarover we eerder berichtten en op 26 oktober kunnen de ‘boscrossers’ hun hart ophalen tijdens de Rabo Eperbossentocht van TC Veluwe.

De afstanden 25, 35 en 50 kilometer voeren dit keer over een nieuw parcours. Gemiddeld fietsen zo’n duizend deelnemers door het mooie bosrijke gebied van Epe, met onder andere de Dellen, de Scherpenberg en de Schaapskooi.
Dankzij een goede relatie met boseigenaren is de tocht al meer dan 25 jaar een succes. De tocht is door de NTFU met 2 sterren gewaardeerd. Omdat de tocht deels over privéterrein voert is er geen GPS-route beschikbaar.

Aan de Rabo Eperbossentocht kunnen zowel beginnende als gevorderde mtb’ers meedoen. De route is duidelijk gepijld en onderweg krijgen de deelnemers gratis verzorging. Bij de start- en finishlocatie is douche- en kleedgelegenheid aanwezig en kunnen deelnemers hun fietsen schoonspuiten.

Start en finish zijn bij Mixed Hockey Club (MHC) Epe, Wachtelenbergweg 13, bereikbaar via de Sportlaan. Er kan worden gestart tussen 9.00 en 11.00 uur. De kosten bedragen € 5,00 voor NTFU-leden en € 6,00 als je geen NTFU-lid bent. Tot 18 jaar kun je gratis deelnemen aan de Rabo Eper Bossentocht.