De wolf op bezoek bij De Ossenstal

1146

De wolf komt op bezoek bij pannenkoekenrestaurant De Ossenstal in de Eper bossen. Op 8 en 30 november is het zover, maar wees niet bang, de wolf zelf zal zijn gezicht niet laten zien. Er wordt over de wolf verteld door Folkert Wesseling tijdens zijn succesvolle voorstelling ‘De Wolf, back in town’.

De wolf; het is een van de meest gebruikte personages in sprookjes, mythen en fabels. Lang leek er voor het mystieke dier enkel nog een toekomst weggelegd in boeken en verhalen, maar niets is minder waar. De wolf is ‘back in town’. Reden voor theatermaker Folkert Wesseling (24 jaar) om een voorstelling te maken over de wolf. Hij interesseerde zich erg voor alle nieuwsberichten die vertelden over opgemerkte wolvensporen, rondzwervende wolven, tot aan de vestiging op de Veluwe.

Enthousiaste reacties
Zijn solovoorstelling mocht rekenen op enthousiaste reacties. “Hoe één blonde jonge Friese kerel het voor elkaar krijgt om 3 kwartier boeiend en humoristisch over een wolf te redevoeren. Van begin tot eind amuserend met veel wisselingen in tempo, verrassende wendingen, aangename overdenkingen, interactie met het publiek. Talentvol neergezet door Folkert Wesseling met onmiskenbaar een heerlijk Herman van Veen-sausje eroverheen. Een aanrader!”

Samenwerking met Staatsbosbeheer
‘De wolf back in town’ is een voorstelling die op een theatrale wijze informatief vertelt over de wolf. Wie is het beest en kunnen wij begrijpen waarom de wolf voor de Veluwe heeft gekozen? Folkert heeft in de voorbereidingen veel met ‘de wolvenexpert’ Lennard Jasper gesproken. Hij is boswachter op de Veluwe, en de wolf zit ergens in Lennards natuurgebied. Vandaar dat Folkert in samenwerking met Staatsbosbeheer deze voorstelling op de Veluwe speelt.

Hulp van Herman van Veen
Bovendien werkt Folkert samen met Herman van Veen aan deze voorstelling. Folkert en Herman klussen aan teksten en dramaturgie. U moet goed zoeken om de wolf op de Veluwe tegen te komen. Deze voorstelling van Folkert, is iets makkelijker te vinden. Wij verklappen u graag waar en wanneer.

Data: 8 en 30 november 2019
Ontvangst: vanaf 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Waar: Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal
Kaarten bestellen via: info@ossenstal.nl
Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Ter info: Deze bescheiden voorstelling is niet gemaakt om de wolf te promoten of om antwoord te geven op de vraag: Is de ‘wilde’ wolf wel of niet welkom?, maar vertelt op theatrale wijze over de wolf en probeert de keuze van de wolf te snappen waarom hij of zij voor de Veluwe kiest, en niet voor bijvoorbeeld Friesland.

Foto: Andries de Jong