Chocoladefestival: een must voor chocoholics

1011

Hattem staat zaterdag 19 oktober geheel in het teken van het Chocoladefestival. Een groots evenement rond de heerlijke lekkernij in alle denkbare variaties. Proeven, beleven en volop genieten van een wereld aan heerlijkheden, kunst en demonstraties in het pittoreske stadscentrum. Op diverse plekken in de stad is er bovendien live muziek.

Elke twee jaar vinden vele chocoliefhebbers hun weg naar het Chocoladefestival dat in het centrum van Hattem gehouden wordt. Een festival dat in korte tijd uitgroeide tot het grootste en gezelligste van ons land. Het festival wordt georganiseerd door Bonbon Atelier A3 in nauwe samenwerking met Rond Uit Hattem en tal van (inter)nationale chocolatiers en kunstenaars.

De beste chocolademakers presenteren de laatste trends op chocoladegebied. Onder andere Arthur Tuytel, oud-winnaar van de Dutch Pastry Award geeft demonstraties.
Kunstenaars zijn aan het beeldhouwen en schilderen met chocolade. Rutger van den Broek, de eerste winnaar van Heel Holland Bakt, komt naar Hattem met zijn nieuwste kookboeken. Ook laat hij zien hoe je een heerlijk recept bakt, uiteraard met chocolade!

Kinderactiviteiten
Op het Kerkplein zijn leuke kinderattracties zoals een trampoline en een draaimolen. De vrolijke Clown Ziezo is een meester in het maken van ballonfiguren en verrast iedere aanwezige met zijn goocheltrucs. Kinderen kunnen schilderen met chocolade in de Dijkpoort. Je kunt je kapsel laten omtoveren in een choco look, de kapper verft op natuurlijke basis je haar: namelijk met chocola!
Nieuw dit jaar is het cacaomuseum waar ze je alles kunnen vertellen en laten zien hoe van cacao chocola gemaakt wordt. De expositie wil kinderen de link tussen fijne smaak, duurzaamheid, eerlijke lonen, ambacht en gezondheid laten ervaren.

Er zijn veel kramen die allemaal iets te maken hebben met chocolade. Drink chocolademelk, maak een chocoladelolly, proef de combinatie van noten of oliebollen met chocola, en doop een fruitstok in de chocoladefontein. Witte, pure, melk en ruby chocola, gevulde chocola, chocola met noten of chocola met een smaakje: het is allemaal te vinden op zaterdag 19 oktober in Hattem van 11.00 tot 17.00 uur.