Filmliga toont The Rider

1021

De Filmliga heet belangstellenden van harte welkom bij de film the Rider. Deze film staat op vrijdag 4 oktober geprogrammeerd. Klik hier voor de trailer van deze film.

De voorstelling is in de Jumbozaal van Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in Epe. De aanvang is om 20.00 uur. De kassa en de zaal gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open. De Filmliga vraagt bezoekers om de entree met gepast geld te betalen. Toegangskaarten reserveren is niet mogelijk.

Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerd paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt echter een einde aan zijn veelbelovende carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Indian Reservation. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.

In realistische stijl met po√ętische accenten groeit dit verhaal uit tot een intiem portret van een rusteloze, onzekere paardentemmer. In de omgang met zijn ernstig verlamde vriend Lane, zijn eigenwijze zusje en ook met de paarden, toont hij gevoelige kanten die contrasteren met de vergane glorie van het macho cowboymilieu. The Rider is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys. De niet-professionele acteurs spelen zichzelf.

Bron: Filmhuis Fraterhuis, Cherry Pickers.