Start nieuwe tablet- en computergroepen Koppel-Swoe

848

Voor veel mensen is het normaal om internet te gebruiken voor contact met familie en vrienden. Bijvoorbeeld voor het bekijken van foto’s op Facebook, om te skypen met een familielid op reis en natuurlijk om te mailen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Daarom biedt Koppel-Swoe tablet- en computergroepen aan. Om deze groepen nog meer vorm te geven is Koppel-Swoe een samenwerking aangegaan met Seniorweb.

Tijdens acht bijeenkomsten worden de deelnemers meegenomen door de digitale wereld. Hierbij start men bij het begin, namelijk hoe ziet een tablet en computer eruit, hoe zet ik het aan en waar dient alles eigenlijk voor? Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met meerdere vrijwilligers op een groep, zodat er voldoende aandacht is voor iedere deelnemer.

Leerzaam en gezellig
De bijeenkomsten werden eerder al enthousiast ontvangen door de deelnemers. Ze waren zeer gemotiveerd. Een deelnemer van een tabletgroep vertelt: “Ik heb in één ochtend al meer geleerd dan in het hele jaar dat ik mijn tablet bezit.”
Naast het leren van alle belangrijke functies van de tablet en computer, hadden de groepen ook een bijdrage aan het sociale netwerk van de deelnemers. Tijdens de bijeenkomsten is veel contact gelegd met elkaar en ervaarden de deelnemers veel gezelligheid. Een deelnemer van de computergroep: “Ik ga dit heel erg missen, het was zo gezellig.”

Seniorweb
Koppel-Swoe is als leercentrum aangesloten bij de landelijke organisatie Seniorweb. Seniorweb zet zich in om ouderen digitaal vaardig te maken. Door deze aansluiting kunnen de vrijwilligers van Koppel-Swoe een beroep doen op de expertise van Seniorweb en behoort het nu tot de mogelijkheden dat de deelnemers een boek gebruiken tijdens de bijeenkomsten.
De vrijwilligers werken graag mee aan een volgende ronde. Een vrijwilliger van een tabletgroep vertelt: “Dit is een van de beste dingen die ik tot nu tegen ben gekomen op vrijwilligersgebied.”

Nieuwe ronde vanaf oktober
Koppel-Swoe merkt dat er nog steeds behoefte is aan dit soort bijeenkomsten. Daarom start begin oktober een nieuwe ronde van acht basisbijeenkomsten voor pc en tablet. Om deel te nemen aan de computerbijeenkomsten is geen eigen laptop nodig. Om deel te nemen aan de tabletbijeenkomsten is wel een eigen tablet nodig.

Wilt u met de volgende bijeenkomsten meedoen? Dan kunt u dit aangeven bij, Suzanne Tuinman. Dit kan per mail: s.tuinman@koppelswoe.nl of per telefoon: 0578-676767. Aanmelden kan tot 18 september.