Epop vrijwilliger zoekt verbinding

2089
“Eigenlijk maakt de muziek me niet uit. Als het publiek zich vermaakt, ben ik tevreden.”

‘Mister Epop’ Iwan Jonker noemt hem een rasvrijwilliger op wie je nooit vergeefs een beroep doet. Hij is al jarenlang betrokken bij de organisatie van Epop (dit jaar op zaterdag 7 september) en ook als vrijwilliger actief bij de muzikale Epische (vrijdag)avonden in het centrum van Epe. We hebben het hier over Jeffrey Durberg.

“Bij Epop help ik bij de opbouw en afbouw, de inkoop van de drank en het eten. Verder denk ik mee bij de inrichting van het terrein. En bij de Epische avonden help ik de artiesten bij de opbouw van het podium en zorg ik dat ze het naar hun zin hebben.”

We stellen de in Oene geboren en al 25 jaar in Epe wonende Jeffrey de vijf bekende vragen.

Wat is voor jou de mooiste plek in de gemeente Epe?
“Mijn stamkroeg, Het Tonnetje. Iedereen is daar welkom. Je kunt er heel makkelijk binnenstappen zonder vreemd aangekeken te worden. Er is daar altijd een heel relaxte sfeer.”

Wat is je grootste ergernis?
“De gemeente die te weinig meedenkt bij het faciliteren en organiseren van allerlei evenementen. De gemeente focust vooral op de regels. Bijvoorbeeld de opslagruimte voor materialen. Dat is voor veel organisaties een groot probleem. De oude brandweerkazerne is een prachtige plek maar de gemeente geeft geen toestemming. Ze zeggen dat deze ruimte een andere bestemming heeft, maar vooralsnog zie ik het al jaren leegstaan.”

Welke Epenaar wil je graag in het zonnetje zetten?
Michiel de Jong, initiator van het Episch Centrum, dat allerlei vrijwilligersorganisaties faciliteert en startende ondernemers een kans biedt. Hij zoekt de verbinding tussen verschillende organisaties, maar komt ook met praktische oplossingen. Zo kunnen we een deel van onze spullen voor E-pop bij zijn bedrijf stallen.”

Welke muziek heeft jouw voorkeur?
“Ik ben groot fan van AC/DC,  Maar wanneer ik bij E-Pop en de Epische avonden help, maakt het me eerlijk gezegd niet uit wat er op het podium staat. Als het publiek geniet, geniet ik ook.”

Wat mis je in Epe?
“Samenwerking en verbinding. Bijvoorbeeld tussen de evenementen onderling. Je maakt allemaal gebruik van een toiletwagen, een bar, geluid, verlichting, catering, noem maar op. Daarnaast heeft elk evenement zijn eigen expertise en contacten. Bundel dat. Ik zie alleen maar voordelen.”

Tekst en foto: Gerrit Tenkink