Zomer in Gelderland komt vrijdag 23 augustus naar Emst

1039

Tijdens het Emsterfeest, dat dit jaar gehouden wordt van donderdag 22 augustus tot en met zaterdag 24 augustus, zal vrijdag 23 augustus helemaal in het teken staan van Zomer in Gelderland.

De tiende editie van Zomer in Gelderland begon in Elden op 5 augustus en eindigt op 30 augustus in Laag-Soeren. In totaal zullen twintig dorpen en buurtschappen verspreid over Gelderland meedoen, waaronder dus ook Emst.

Het wordt 23 augustus een lange dag voor veel Emsternaren, want vanaf ´s morgens 7.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur staat Emst helemaal in het teken van Zomer in Gelderland. Om 9.00 uur begint de live radio-uitzending van Omroep Gelderland en zo rond 18.20 uur zal de start zijn van de live televisie-uitzending. Zomer in Gelderland wordt gepresenteerd door Angelique Kruger.

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen en opdrachten. Zo krijgt het team enkele opdrachten die de hele dag in beslag nemen. De opdrachten hebben te maken met Emst. Met die opdrachten kan het dorp euro´s verdienen voor een goed doel. Er zijn vier onderdelen die elk € 250 kunnen opleveren.
Deze onderdelen zijn:
Minimaal driehonderd mensen publiek op de been brengen.
Een parade-dorpsoptocht.
Een decoropdracht.
Een spel tijdens de uitzending.

Een onafhankelijke jury beoordeelt deze opdrachten. Daarnaast is er nog een mooie extra ‘wedstrijd’. Alle deelnemende dorpen en buurtschappen strijden om de eretitel ‘Mooiste plaats van Gelderland’. In 2018 was dit Beemte Broekland.

Tijdens het Emsterfeest is er nog veel meer te doen. Nieuw is dit jaar dat een polsbandje wordt verstrekt tegen inlevering van de ledenkaart. Het polsbandje is geldig voor alle avonden. En bij het kopen van munten kunnen bezoekers nu ook pinnen.

Het volledige programma van het Emsterfeest 2019:

Donderdag 22 augustus
14.00 uur
Opening van het 101-jarig Emsterfeest door een afgevaardigde van B&W van de gemeente Epe met aansluitend een gezellige feestmiddag voor 50-plussers uit de gemeente Epe. De muziek wordt deze middag verzorgd door Duo Difference. Hoogtepunt van deze middag is een knallend optreden van Dennie Christian.
Voor niet leden is de toegangsprijs € 7,50 (een kopje koffie en enkele hapjes gratis).
20.00 uur
Aanvang openingsavond van het Emsterfeest 2019. Het spits wordt afgebeten door coverband Super Sundays. Optredens van Peter Beense en Beatrocks maken deze eerste avond compleet.
Voor niet-leden is de toegangsprijs € 15,00.

Vrijdag 23 augustus
Gehele dag (9.00-19.30 uur)
Zomer in Gelderland toert van 5 tot en met 30 augustus 2019 elke werkdag door de hele provincie. Op vrijdag 23 augustus 2019 komt Zomer in Gelderland naar Emst! Het publiek kan hieraan deelnemen. Opgeven kan via zomeringelderland@emsterfeest.nl.
Van 18.20-18.55 uur rechtstreekse tv-uitzending

13.00 uur
Een te gekke middag met diverse activiteiten voor de jeugd met onder andere een schminkster, een binnenspeeltuin in de feesttent en een mega hindernisbaan van bijna 50 meter lang!
20.00 uur
Grote feestavond in de feesttent met medewerking van de populaire live band Jetset. Hoogtepunt van deze avond is een gastoptreden van Tino Martin.
Voor niet-leden is de toegangsprijs € 15,00.

Zaterdag 24 augustus
10.00 uur
Vertrek groots opgezette optocht met praalwagens van buurten, groepen, verenigingen en bedrijven. Met medewerking van:
Prins Bernhard – Emst, Het Vaassens Fanfare Corps en Showband DAP uit Apeldoorn.
Route: Inrijden vanaf de Spoorstraat, opstellen Stationsweg, Hoofdweg, Oranjeweg, Kerkhofweg, Zuster van Rossumweg, Dokter van Gelderweg, Kerkhofweg, DS. van Rhijnstraat, Hullandstraat, Kuilakkerweg, Hezeweg, Hogeweg, Hanendorperweg, Stationsweg, richting feestterrein.
12.30 uur
Prijsuitreiking praalwagens en bekendmaking publieksprijs van de op-tocht.
13.00 uur
Aanvang van het traditionele vogelschieten, verzorgd door het
St. Maartensgilde uit Epe met medewerking van Schietvereniging Prinses Juliana uit Emst. Hierbij wordt ook dit jaar weer gestreden om de titel ‘Schutterskoning van Emst’
13.30 uur
Aanvang van het 21e Beachvolleybaltoernooi voor Emster bedrijven, buurten en groepen op het zandstrand aan de Molenweg.
Opgave kan via volleybal@emsterfeest.nl.
Tevens aanvang van het gevarieerde middagprogramma waarbij er voor elke leeftijd verschillende activiteiten zijn. Zo is er een grote klimtoren voor de jeugd en is er een kleedjesmarkt en een kofferbakverkoop. Opgave voor de kleedjesmarkt en kofferbakverkoop kan via kofferbakverkoop@emsterfeest.nl.
16.00 uur
Optreden in de tent van de Heuischudders uit Emst.
20.00 uur
Op de slotavond van het Emsterfeest 2019 een grandioze muzikale finale met Jelle B en coverband Popgunnn!
Voor niet leden is de toegangsprijs € 15,00.

Tekst: Henk Boeve