Kanaalwandeling Heerde

1026

Visit Heerde organiseert een wandeling langs het Apeldoorns Kanaal en over Heerder Landgoederen. U kunt meedoen aan deze wandeling van circa 10 kilometer op zaterdag 24 augustus. Startpunt (om 9.00 uur) en eindpunt bij Bistro VolDaan aan de Kanaaldijk 30 in Hoorn (Heerde).

Langs de oevers van het Apeldoorns Kanaal en de Grift wordt de wandeling begeleid door een lokale gids, tevens Gastheer van het landschap. Onderweg hoort u van alles over de aanleg en geschiedenis van het Apeldoorns Kanaal.

Landgoederen
De wandeling gaat ook voor een deel over het prachtige landgoed Vosbergen, langs de noordelijke Heerderbeek en over landgoed De Bonenburg. De geschiedenis van kasteel Vosbergen en de Heerder beken ontbreekt daarom niet in deze mooie route. Halverwege de route is er een korte stop voor koffie of thee en toiletbezoek. Verwachte aankomst bij het eindpunt is rond 12.15 uur. Hier staat een lekkere lunch klaar voor de deelnemers.

Ontdek deze zomer Heerde te voet
Deze kanaalwandeling is een van de vele wandelingen die Visit Heerde deze zomer organiseert. Op 31 augustus en op 28 september kunt u meewandelen door de Hoogwatergeul en langs de IJssel, op 7 september over het Oostelijke deel van het Horsthoekerpad en op 21 september het Vosbergenpad.

Opgave voor de wandelingen
Prijs voor deelname bedraagt € 15,00. Dit bedrag kunt u voorafgaand aan de wandeling betalen aan de gids. Voor meer informatie en opgave kunt u mailen naar: coordinator@visitheerde.com of bel naar 0578-617094. Ook kunt langskomen bij de Toeristen Informatiepunten in de Wereldwinkel aan de Bonenburgerlaan nr. 6 in Heerde, Koek en Ei, IJsseldijk 67 in Veessen en Boekhandel Shalom, Klapperdijk 36b in Wapenveld om u op te geven.

Foto: Jos Melenhorst

(advertentie)

Meer informatie: klik hier