Ajeto

1005

Buurtapp Nextdoor zet samen met buurtbewoners ‘gouden buren’ in het zonnetje die veel voor hun buurt betekenen. Je kunt jouw buur nog tot 31 augustus nomineren.

Elke buurt heeft wel een buurman of buurvrouw die klaarstaat voor iedereen, gezelligheid op straat brengt of zich inzet om de buurt veilig en leefbaar te houden. Tot 31 augustus kun je deze buur nomineren voor de Gouden Buur Award 2019. De award wordt in aanloop naar Burendag op 28 september uitgereikt aan de gouden buur in iedere provincie, waarvan er één verkozen wordt tot nationale Gouden Buur 2019. Nomineren kan nog één week via: blog.nextdoor.nl.

Uit onderzoek blijkt dat 24,7 procent van de Nederlanders zijn of haar buren nauwelijks kent. De buurtapp wil via de verhalen van de genomineerden andere buren inspireren en bijdragen aan het bouwen van een betere buurt waar buurtcontact is.

Nadat alle nominaties binnen zijn worden in iedere Nederlandse provincie drie gouden buren geselecteerd waarop gestemd kan worden. De buur met de meeste stemmen in iedere provincie wordt in het zonnetje gezet en ontvangt het Gouden Buur tegeltje. Daarnaast wordt er bekend gemaakt wie de Gouden Buur 2019 van Nederland is.

Het is de derde keer dat Nextdoor de Gouden Buur Award in Nederland organiseert. In 2016 was het Willie Pluijm uit Best die de nationale Gouden Buur werd, doordat hij voor verbinding in zijn buurt zorgt en veel sociale activiteiten organiseert. Het jaar daarna kreeg Aisha Mittendorff uit Amstelveen de award overhandigd. Zij werd genomineerd door haar buurvrouw, omdat ze altijd klaarstond voor het gezin toen haar man ernstig ziek was.

Over de buurtapp
De buurtapp Nextdoor heeft als doel om buren overal ter wereld in staat te stellen samen aan een sterkere, veiligere en gelukkigere buurt te bouwen. In 10 jaar tijd is het platform tot ’s werelds grootste buurtplatform uitgegroeid. In meer dan 242.000 buurten, verspreid over tien landen zijn buren met elkaar in contact gebracht. Nederland is één van deze tien landen. In 6.500 buurten, die 95 procent van de huishoudens in Nederland bestrijken, zijn buren aangesloten. De top 3 redenen waarom buren zich aansluiten zijn: contact maken, geïnformeerd blijven en dingen gedaan krijgen.