NAJWA ensemble verbindt ‘Oost en West’ in Oene

1038

Het laatste CPE zomerconcert van 2019 wordt op donderdag 29 augustus bijna traditiegetrouw gehouden in de Aardbeientuin in Oene. Ook deze keer is het weer een verrassend concert, waarin Oost en West samen komen.

‘Recht uit het hart’, betekent NAJWA vrij vertaald vanuit het Arabisch. Het is het gezamenlijke motto voor deze gepassioneerde en getalenteerde musici. Ze ontmoetten elkaar tijdens het NewLands Festival in 2016 en zijn sindsdien samen blijven spelen. De afgelopen 2 jaar ontwikkelden zij een repertoire waarin alle musici hun stempel hebben gezet. Zij komen uit verschillende muziek culturen, zowel Arabisch als westers, en delen de liefde voor het nieuwe, het onbekende, zonder de eigen, authentieke stijl te verliezen. Hun composities zijn dan ook meer dan alleen samengevoegde muziekstijlen; ze staan voor een nieuw geluid dat voortkomt uit traditie, waarbij de musici openstaan voor het nog ongehoorde en het onbekende, voor het creëren van een eigen stijl.

Ze waren te gast bij TivoliVredenburg (Utrecht), Splendor (Amsterdam) en bij het Grachtenfestival (Amsterdam). Vanwege het succes bij hun eerste optreden bij het Grachtenfestival in 2018, stonden zij ook in 2019 weer op het programma.

Bij NAJWA komt Arabische (klassieke) muziek samen met Westerse klassieke en jazzmuziek. Luister naar een buitengewoon concert en laat je verrassen!

In De Aardbeientuin in Oene bestaat NAJWA uit: Jawa Manla (ud, zang), Kim Jaeger (piano), Rémy Dielemans (bass), Nadia Marak (fluit), Jacobus Thiele (percussie).

Locatie: De Aardbeientuin, Rozenkampweg 18, 8167 LP Oene
Aanvang 20.00 uur
Entree: € 15 , jongeren t/m 18 € 7,50, inclusief één consumptie.
Kaartverkoop: online via www.cultureelplatformepe.nl, losse kaarten: VVV-Epe, en (indien niet uitverkocht – zie website) op de avond zelf bij de kassa.

Foto: Felipe Pipi