‘Karmse’ in We – Welsum

1027

Weet je nog het nieuws rondom de letters in Amsterdam? Uiteindelijk zijn ze verplaatst. Maar in Welsum hangen ze nog, en daar zijn ze trots op. Vooral op de betekenis: ‘We – Welsum, wij allemaal samen op drie dagen feest’. De tent is besteld, goede bands zijn geregeld, het bier stroomt koel door de leidingen, alleen jij mist nog, dan is Welsum er helemaal klaar voor. ‘Blie daj d’r bint’ hoor je dan.

Hoe ziet het programma voor 2019 eruit? Op vrijdag 2 augustus start om 12.00 uur de Trekkertrek, inmiddels een vertrouwd spektakel op de eerste dag van de Karmse. Vanaf 20.30 uur is het feest in de tent met The Rousers en DJ Coen de Jong. De band komt uit Bathem en speelde ook op de Zwarte Cross. The Rouser-coaster geeft flink gas, bereikt hoge snelheid en zorgt voor veel afwisseling.

Saturday saloon
De zaterdag begint lekker chill met de Saturday saloon. Gezellig op het Karmse terras een drankje doen en daar omheen voor iedereen genoeg te beleven. Aanspanningen met shetlandpony’s, snuffelmarkt en streekproducten, kinderspeelparadijs, kermisattracties én nog een verrassingsact.

Om 19.00 uur gaat het door met de Kermis Corso, een optocht met versierde wagens met zaden, dahlia’s of andere materialen, muziek, kinderoptocht en entertainment voor de hele familie. Stem vooral mee op de mooiste wagen tijdens de rondgang op het Karmse terrein.

Live
Rond 20.00 uur openen LEAD & DJ Sander Uenk de zaterdagavond. De covers van LEAD worden 100 procent live gebracht, best opvallend in dit technologische tijdperk. Ze spelen rockcovers, popnummers, Top 40, maar ook ‘knuffelrock’ en moderne ballads. DJ Sander is een allround dj die van elk feest een knalfeest maakt. Of het hem nu om après ski gaat of heerlijke house, voor hem niks te gek. 

Dan door met zondag 4 augustus, de familiemiddag biedt weer genoeg vertier voor de allerkleinste en alleroudste. Straattheater, ringsteekwedstijden, doelschieten en andere activiteiten om aan mee te doen. The Groovy Gents en DJ Coen de Jong zorgen voor lekkere zondag familie muziek. Met twee gitaren, contrabas en een beat worden covers uit de jaren ’50 t/m ’90 op hun eigen swingende manier neergezet.

Straattheater met crêpes
‘Crepes de la Bete’ heet de straattheatershow. Het is al weer even geleden dat het beroemde crêperestaurant van een vooraanstaande familie op zijn hoogtepunt was. Het is zwoegen en zweten om het restaurant in stand te houden. Kom kijken naar de spectaculaire voorstelling op het Karmse terrein met luchtacrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten crêpes.

Op de laatste feestavond van deze driedaagse is het vanaf 20.00 uur de beurt aan The Reverend  en DJ Sander. Deze allroundband is tevens een hechte vriendengroep die veel plezier beleeft aan muziek maken. En dat zie en voel je. Frontman Marcel ken je natuurlijk van de legendarische bands Hillstreet en de Amstel Liveband.

Praktische informatie
Hele weekend is de toegang en parkeren nog steeds gratis. Zaterdag op zondagnacht om 1.30 uur gratis overtocht van het Olsterveer. Het hele programma en sfeerimpressies met foto’s en filmpjes  vind je op de website www.welsumsekarmse.nl, facebook en instagram (beide welsumsekarmse)

Het kermisterrein ligt tussen Erveweg 25 en 27 in Welsum. Naast het kermisterrein zijn gratis parkeerplekken aanwezig.