Kindermiddagen bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

926

De zomervakantie is in volle gang. Even niet naar school of werk; wie kijkt daar niet naar uit? Even tijd ook om wat anders te doen dan de gebruikelijke bezigheden. Daarom organiseert Veluws Museum Hagedoorns Plaatse zes speciale doemiddagen voor kinderen tot en met 12 jaar en geen enkele middag is hetzelfde. Deze kindermiddagen zijn op 24 en 31 juli en op 7, 14, 21 en 28 augustus.

Oorwarmpotjes en bijenpuzzel
De eerste middag op woensdag 24 juli  begint  gelijk al goed. Want wie heeft er wel eens oorwarmpotjes gemaakt of duimpotjes van klei?
De middag van 31 juli staat in het teken van belangrijke beestjes in de natuur: bijen. De kinderen maken dan onder andere zelf een bijenpuzzel. Op woensdag 7 augustus wordt er gebloemschikt en op de 14e staat er lapjes plakken op het programma. Of, voor wie dat liever doet: timmeren. Dat kan trouwens ook op 24 juli en op 7 en 28 augustus. De 21e augustus kunnen alle creatieve breinen losgaan bij het verven op doek en op kopjes. De laatste middag heeft een culinair tintje. Op 28 augustus gaan de kinderen bakken: drie in de pan om precies te zijn, drie minipannenkoekjes volgens oma’s recept. Die worden daarna natuurlijk ook meteen opgegeten.

Verkleden
Wie mee wil doen aan de kindermiddagen kan het beste al om 13.00 uur bij Hagedoorns Plaatse zijn. Dan kunnen de kinderen zich eerst verkleden als boer of boerin en zijn ze klaar als om 13.30 de rondleiding over de boerderij begint. De deelnamekosten zijn € 5,50 per kind per middag. Hagedoorns Plaatse ligt aan de Ledderweg 11 bij Zuuk in de gemeente Epe.