Weekend van het Paard in NP De Hoge Veluwe

1200
Wouter Hazeleger tijdens het Weekend van het Paard.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe vormt op 13 en 14 juli weer het decor van het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt, met onder andere een spectaculaire riddershow, een demonstratie vrijheidsdressuur door Youtube-bekendheid Fenna van Hoefwijzer en op beide dagen een sport die bij veel mensen waarschijnlijk minder bekend is; horseboarding.

Op het evenemententerrein in het centrumgebied van het Park kunnen paardenliefhebbers beide dagen genieten van een afwisselend programma tussen 12.00 en 17.00 uur. Van prachtige dames in lange jurken op indrukwekkende Friese paarden tot filmpaardentraining en van dressuur in volledige vrijheid tot een imponerende demonstratie zesspanrijden met het grootste paardenras ter wereld, de Shire. Verder kunnen bezoekers een stoet historische rijtuigen bewonderen. Beleef opnieuw de tijd dat paard en wagen het straatbeeld bepaalden.

Divers programma
Het programma kent meer hoogtepunten. Op zaterdag wordt het evenement passend geopend door het trompetterkorps te paard, is er een demonstratie politiepaardentraining en wordt er samengewerkt met roofvogels. Bovendien komt er een heuse meutejacht langs en is er beide dagen een demonstratie van allround-paardenman Lammert Haanstra én een wedstrijd horseboarding. Op zondag wordt het programma afgesloten met een spannende surprise act. Een gezellig strodorp maakt het evenement compleet.

Ruiters gratis
Ruiters die op zaterdag 13 juli en zondag 14 juli te paard naar het Park komen, betalen voor zichzelf en hun paard geen entree!

Al sinds zijn oprichting is het Park nauw verbonden met het paard. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gingen graag te paard voor een buitenrit over hun Park, alleen of met gasten. De huidige directeur van het Park zet deze traditie met enige regelmaat voort met Parkrelaties. Het Park heeft uitgebreide ruiterroutes en routekaartjes voor ruiters zijn gratis verkrijgbaar bij de ingangen. Er zijn verschillende aanbindplaatsen met waterpunten, waar ruiters en hun paarden even kunnen rusten.

Praktische informatie
• Datum: 13 en 14 juli 2019
• Tijdstip: 12.00 tot 17.00 uur
• Locatie: Evenemententerrein in het centrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe
• Kosten: gratis (exclusief entree Park)

www.hogeveluwe.nl/weekendvanhetpaard

Foto: Peter Lous