Toevoeging van virtual reality aan nieuwe Street Jump Apeldoorn

1152

Na London, Amsterdam, Delft en Helmond is Street Jump Apeldoorn de vierde VR Arcade-locatie in Nederland met een exclusief multiplayer VR-game. De regio’s Veluwe en Stedendriehoek zijn een nieuwe (indoor) groepsactiviteit rijker. Tijdens de officiële opening van Street Jump Apeldoorn gaat ook deze VR-ruimte van start. Woensdag 10 juli 17.00 uur opent Mark Sandmann, wethouder gemeente Apeldoorn, officieel Street Jump Apeldoorn.

In sessies van ongeveer een half uur stappen twee tot vijf spelers in een nieuwe realiteit en bewegen zich vrij rond in een virtuele wereld om de missie van een game te volbrengen. VR gaming is een mix van spel, stressbestendigheid, samenwerking en fun. Voor de spelers geldt als minimumleeftijd 13 jaar (vergezeld door een volwassene). Vooruitlopend op de officiële opening kan men al vanaf 27 juni VR Arcade Apeldoorn reserveren via www.vrarcade.nl.

VR Team Play
VR Arcade start in Apeldoorn met een exclusief multiplayer game. De spelers zijn als het ware militair bepakt met een virtual reality bril, geweer en backpack om samen ‘ten strijde’ te trekken om elkaar en de wereld te beschermen. Zij dwalen rond in een 200 vierkante meter grote hal en ervaren de bewegingsvrijheid om letterlijk in een andere wereld te stappen. Maar het is wel oppassen voor ze, want er komen zombies op hun pad.

Tien jump area’s met vijftig trampolines
“Street Jump en Virtual Reality laat zich bijzonder passend combineren op een centrale plek in Apeldoorn”, zeggen de initiatiefnemers Diederik Miedema en Guus van Loenen. De 2.500 vierkante meter grote Jumphal van Street Jump Apeldoorn en de 200 vierkante meter virtuele wereld van VR Arcade zijn gevestigd aan de Christiaan Geurtsweg 11 in Apeldoorn. Jumpen is van de ene naar de andere trampoline springen. Onder begeleiding van Jump Masters kan dit op tien verschillende area’s met in totaal zo’n vijftig trampolines. Daarnaast is er een big Airbag, een Jumpcaroussel en een groot Ninja Parcours. De diverse Jump area’s verschillen van niveau en moeilijkheidsgraad. Jumpen is een coole stimulans van Sport en Fitness Fun te maken. Naast fun is 10 minuten Jumpen gelijk aan 30 minuten hardlopen.

Stoere Club
Voor, tijdens en na het Jumpen of VR-beleving kunnen jumpers, spelers of gasten loungen en chillen in de horeca area. Eén keer in de maand is er Club Jumping en verandert Street Jump in een stoere club met DJ en laserlampen. Voor de jonge Jump-gasten is er drie keer in de week MiniJump. Naast Jump Fitness, Trick lessen en individueel Jumpen biedt StreetJump en VR Arcade arrangementen voor een groeps-, bedrijfs-, familie- of kinderuitje/-feestje.

Voor meer informatie over Street Jump Apeldoorn bekijk www.streetjumpapeldoorn.nl of op social media @StreetJumpApeldoorn en voor VR Arcade www.vrarcade.nl en @VRArcadeApeldoorn.