Natuurspeelplek De Beleefplekke feestelijk geopend tijdens Modderdag

1342

Op Modderdag, zaterdag 29 juni, werd natuurspeelplek De Beleefplekke in Veessen geopend door wethouder Yasemin Cegerek. Zij stak samen met kinderen uit Veessen de nieuwe brug naar De Beleefplekke over. De brug, die mede mogelijk gemaakt is door de Rabobank en het Waterschap Vallei en Veluwe, maakt het mogelijk dat De Beleefplekke vrij toegankelijk is voor kinderen en volwassenen, die buiten willen spelen en klauteren.

De Beleefplekke is een groene speeltuin in Veessen waar je vies mag worden, waar je de natuurlijke elementen kan ontdekken tijdens het spelen en waar je kan leren over duurzaamheid en de natuur.

Modderdag
Modderdag was het uitgelezen moment om deze nieuwe speelplek voor kinderen te openen, omdat er in het midden van de locatie een modderpoel te vinden is. Naast de modderpoel met glijbaan heeft De Beleefplekke diverse aangelegde speelobjecten, zoals grote trekkerbanden, buizen, boomstammen en een windmolen. Materialen die geschonken zijn door Camping De Tesseplekke, die grenst aan het terrein van de nieuwe speelplek.

Fondsen
Stichting De Beleefplekke is op dit moment bezig met het aantrekken van fondsen voor het aanleggen van een waterpomp, het neerzetten van informatiepanelen die informeren over de flora en fauna op deze plek, van de kleine beestjes in de struiken en in de modder tot de grote vogels in de lucht, zitplekken en een vuurplaats. De vrijwilligers van de stichting hebben nog veel meer ideeën om het een prachtige speelplek met natuurlijke uitstraling te maken en staan open voor suggesties, materialen en helpende handjes! Mensen die vrijwillig één of meerdere dagen in het jaar willen helpen met het onderhoud van De Beleefplekke worden uitgenodigd zich op te geven via stichtingbeleefplekke@gmail.com.

Stichting De Beleefplekke is opgericht eind 2018 en is gevestigd in Veessen. Het bestuur bestaat uit: Hein Dijkslag, Erica Hottinga, Margriet Stein, Berend Jan Tessemaker, Bea Tessemaker en Selma Voskamp.