Een serie gevarieerde zomerconcerten bij CPE

881
Flor de Amor

Vanaf 20 juni  wordt het weer een heerlijke muziekzomer bij CPE.  Met een mooie variatie aan stijlen en  soorten muziek. Van Latijns-Amerikaans tot jazzy koperklanken, en Arabisch/westers klassiek.

De eerste twee concerten brengen ons naar Zuid Amerika.

Flor de Amor
Om te beginnen speelt op donderdag 20 juni op het terrein van Boerderijcamping ‘t Vemdebroek in Epe de groep Flor de Amor. Opzwepende Latijns-Amerikaanse klanken, vurig, bevlogen van liefde voor het leven, de natuur, de mensen. In dit programma zijn er teksten en composities van eigen hand. Argentijnse tango’s, Cubaanse bolero’s en de eigen Spaanstalige liederen klinken in heerlijke arrangementen, spontane improvisaties en overtuigende koortjes. Een flinke dosis humor en levendigheid wordt afgewisseld met liederen van ontroerende eenvoud.

Tangata
Het concertprogramma wordt op 11 juli bij Hoveniersbedrijf Van Triest voortgezet door de groep Tangata die met hart en ziel en op geheel eigen wijze Argentijnse tangomuziek ten gehore brengt. Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken van de voorstelling van Tangata een feest voor oor én oog.

Tangata

PentaQ, NJO Muziekzomer
In augustus is Apeldoorn weer het centrum voor de NJO Muziekzomer, en dat heeft zijn weerklank in de regio. Verschillende groepen spelen de sterren van de hemel op bijzondere locaties, waarvan er in Epe ook één zal zijn. Voor CPE gaat het dan ook nog eens om een nieuwe locatie: Anna’s Hoeve aan de Molenweg in Wissel. Op 8 augustus speelt daar het jonge ensemble PentaQ, een koperkwintet, met klassieke/jazzy sound.

PentaQ

NAJWA
Het laatste zomeravondconcert op 29 augustus wordt gevuld door NAJWA, een ensemble van jonge musici, met als achtergrond de klassieke tradities van hun verschillende culturen. Enkele van hen komen uit het Arabische deel van de wereld en andere uit de verschillende westerse gebieden. Ze brengen allen hun eigen klassieke muzikale ‘roots’ mee en geven er voor en met elkaar nieuwe inhoud aan. Een spannende combinatie in de Aardbeientuin in Oene.

NAJWA

Algemene informatie voor alle concerten:
De concerten beginnen om 20.00 uur. Entree is € 15,00, jeugd € 7,50. Online kaartverkoop en meer informatie: www.cultureelplatfomepe.nl. Losse kaartverkoop via de VVV-Epe.

Voor alle zomerconcerten samen is ook online een passe-partout à € 50,00 per persoon te koop viawww.cultureelplatformepe.nl en bij het eerste concert aan de kassa.

Maak het mee in de zomer van 2019 bij CPE!