Sieraden Avontuur 2019

1128

Het ‘Sieraden Avontuur 2019’ van Galerie De Aventurijn uit Epe heeft dit jaar, naast sieraden voor de (jonge) dames, ook veel elegante siervoorwerpen voor de heren: van glas, met edelstenen, maar ook van ander materiaal: leer, siliconen, emaille, zilver.

Met name Martine Knoppert is de ultieme uitdaging aangegaan en heeft het glas gebruikt om meer sierlijke bekoorlijkheden te maken: een elegante bladwijzer, een wijnstopper, sleutelhanger/opener zijn daar voorbeelden van. Rutger Oomkes siert de vrouw, maar heeft ook siliconen dassen vervaardigd, Unisex! Agatha van Eijsden verheft het vilt tot een hoogstaand materiaal en maakt sieraden, ringen en hoofdbanden. Candida van Nugteren neemt het brandende vuur als bron, zij vervaardigt vanuit de brander sierlijke kralen en ontwerpt daarmee sieraden voor dames en zeker ook voor heren. Gecombineerd met leer, touw en spangen creƫert zij een fantastische sieradenwereld. Dini Bruinsma heeft glas als medium en maakt daar hele verrassende sieraden mee. MarElia zoekt de wereld rond naar kralen van edelsteen, glas, maar ook ander materiaal en zoekt daar passende ornamenten bij: een deurslot of iets dergelijks.

Van 2 mei t/m 8 juni kan men in de galerie aan de Polweg 2 te Epe deze sieradenshow bewonderen en jezelf of een andere dierbare blij maken. Zondag 5 mei zijn bij de opening de kunstenaars aanwezig en geven zij een wervelende sieradenshow. Wilt u meer weten over dit spektakel kijk dan op www.aventurijnglasgalerie.nl of bel 0578-610535. De Aventurijn is geopend van donderdag tot en met zaterdag 13.00-17.00 uur).