Ridders en jonkvrouwen bij Kasteel Cannenburch

1632
Op zaterdag 4 en zondag 5 mei waan je je in de Middeleeuwen bij Kasteel Cannenburch. Onder toeziend oog van veldheer Marten van Rossem zetten 250 deelnemers hun kampement op in het kasteelpark dat tussen 11.00 -17.00 uur open is voor publiek.

Maak tijdens deze vijfde editie van het Cannenburch Middeleeuws Festijn kennis met jonkvrouwen, ridders en hun helpers of loop een ronde over de sfeervolle middeleeuwse markt met oude ambachtelijke producten. Strijdende ridders, middeleeuwse muziek, demonstraties en een sprookjesspreker maken deel uit van het kampement. De bewoners laten op historisch verantwoorde wijze zien hoe het dagelijks leven eruit zag en zijn graag bereid om hun rol in de Middeleeuwen toe te lichten. Vergeet ook niet te proberen hoe goed jullie zijn met middeleeuwse pijl en boog.