Organist Henk van Putten op het Meereorgel Epe

1555

Op donderdag 30 mei is het volgende orgelconcert in de serie Orgelconcerten op het Meereorgel van de Grote Kerk van Epe. Deze keer speelt Henk van Putten uit Oud Beijerland, die al eerder een concert gaf in Epe. Op zijn concertprogramma staan onder meer werken van Couperin, Bach, Matter, Andriessen, Vaughan Williams, en een improvisatie.

Henk G. van Putten(1946) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en slaagde cum laude voor uitvoerend musicus en aantekening improvisatie. Verder studeerde hij aan de Universität für Musik in Wenen, en klavecimbel bij Janny van Wering en improvisatie bij Piet Kee. Henk is vanaf zijn elfde jaar al kerkorganist in Nieuw-Beijerland, Spijkenisse en De Lier en tot voor kort op het fraaie Bätz-Witte-orgel in Kapelle, in Zeeland. Hij was stadsbeiaardier in Middelburg en Vlissingen en docent orgel/piano. Hij geeft orgel- en beiaardconcerten in Europa en nam orgel cd’s op. Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur werd hem een onderscheiding toegekend door de ‘Académie Arts-Sciences-Lettres’.
 
Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8 euro . Na afloop is er gelegenheid om de organist te ontmoeten.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl