Franse film bij Filmliga

821

Filmliga Epe is toe aan de laatste film voor de zomervakantie: vrijdag 10 mei staat de film Médecin de Campagne geprogrammeerd. De trailer kunt u hier bekijken.

De voorstelling begint om 20.00 uur in de Jumbozaal van Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in Epe. De kassa en de zaal gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open. De organisatie verzoekt om de entree met gepast geld te betalen (4,50 euro voor donateurs en 6,50 euro voor niet-donateurs).

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld. Nathalie laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen.

Thomas Lilti combineert het schrijven en regisseren van films met zijn beroep van huisarts. Dit ziet men terug in de thema's die hij kiest voor zijn films. Zijn vorige film 'Hippocrates: Diary of a French Doctor' ging over een jonge dokter die het vak moet leren en was een groot succes in Frankrijk. In Lilti's nieuwe werk 'Médecin de Campagne' staat de geneeskunde opnieuw centraal.

Bron: Filmtotaal.