‘Jesus Christ Superstar’ voor elfde keer in Vaassen

962

De werkgroep ‘Jesus Christ Superstar’ is er opnieuw in geslaagd de gelijknamige musical naar Vaassen te halen. Op zondag 7 april geeft Studio ’65 Vocaal theater uit Enschede vanaf 19.30 uur een 1 uur durende voorstelling van de wereldberoemde musical in de H. Martinuskerk (Deventerstraat 98) in Vaassen.

Deze 4-delige ‘klassieker’ werd oorspronkelijk geschreven door Andrew Lloyd Webber en later in een eigen arrangement bewerkt door componist/regisseur Rinus Luttikhuis. Op dit moment tekent dirigent Armanda ten Brink voor de productie.

De musical geeft een samenvatting van het passieverhaal weer, in een compositie van Engelstalige songs afgewisseld met korte eigentijdse overwegingen. Dit alles in een decor van sober licht, authentieke kostuums en omlijst door secuur piano- en fluitspel. Het toonaangevende rock-karakter van de originele filmopera, maakt op subtiele wijze plaats voor uiterst ingetogen gezongen melodieën. Enkele voorbeelden daarvan zijn: ‘I don’t know how to love him’, ‘Hosanna Hey’, ‘Could we start again please’ en het ontroerende ‘Pie Jesu’.

Het koor van Studio ’65 Vocaal theater is een theater- en zanggezelschap uit Enschede dat uit zestig leden en een technische ploeg bestaat. De koorleden en solisten werken allemaal op amateurbasis aan de musical mee, ondanks de hoge muzikale eisen die er aan hen gesteld worden. Elk jaar geven zij in Overijssel, Gelderland en Duitsland zo’n twintig voorstellingen van de ‘Jesus Christ Superstar’ musical. Zij gaan hiermee inmiddels hun 40e jaar in en trekken nog steeds overal waar ze zijn te zien en te beluisteren volle kerken. Meer informatie over studio ’65 Vocaal theater kunt u vinden op www.studio65.nl.

De toegang tot het bijwonen van de musical is gratis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors. Na afloop van het optreden wordt een collecte gehouden. Reserveren voor de musical is niet mogelijk.