Korendag in Kulturhus Epe

952

Marten van der Worp met drie koren in Kulturhus EGW.

Het is korendag tijdens het Cultureel Café van 24 maart. Er treden drie verschillende koren op deze zondagmiddag in het Kulturhus EGW in Epe.

In de volgorde Kinderkoor Zang & Vriendschap, jeugdkoor In Between en Song and Relation (allen uit Emst) treden op in het Kulturhus EGW.

De koren worden begeleid door dirigent Marten van der Worp.

Song and Relation is een dameskoor met zo’n veertig leden in de leeftijd van 18 tot en met 60 jaar. Hoge zangkwaliteit en podiumpresentatie zijn in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. Tijdens de repetities wordt er daarom veel aandacht besteed aan regie en koorcoaching. Het koor zingt vierstemmig en soms zelfs vijf- of zesstemmig op hoog niveau. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Engelstalige popmuziek, lichte muziek en musicalnummers. Song and Relation bestaat dit jaar een halve eeuw. Reden voor een feestje dus!

Jong, fris en enthousiast: dát is jeugdkoor In Between uit Emst. Bij het koor zingen ongeveer twintig jongens en meiden tussen de 13 en 18 jaar. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Top 40-hits. Bovendien mogen de leden hun eigen voorkeur voor nummers aangeven.

Het Kinderkoor Zang & Vriendschap feest ook mee. Het koor bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste kinderen van 5 tot en met 12 jaar. De kinderen zingen liedjes van Kinderen voor Kinderen, musicalliedjes en enkele liedjes uit de Top 40. Dirigent Marten van der Worp componeert ook veel eigen liedjes voor het kinderkoor. Deze nummers worden vaak opgevrolijkt met leuke gebaren en pasjes. Het Kinderkoor is opgericht in 1949 en bestaat dit jaar dus 70 jaar.

De zaal gaat om 15.00 uur open en de toegang is vrij. Meer informatie over de activiteiten in Kulturhus EGW? Bezoek de facebookpagina www.facebook.com/kulturhusegw of surf naar de internetsite www.kulturhusepe.nl.