Gijs Scholten van Aschat, Eric Vaarzon Morel en Eric Vloeimans in Epe

980

CPE Theater, Gijs Scholten van Aschat, Eric Vaarzon Morel en Eric Vloeimans: Duende
dinsdag 12 maart 2019
RSG NoordOost Veluwe, Schotweg 1, Epe
Aanvang 20.00 uur
Entree: € 17,50 jongeren € 7,50

Online tickets: www.cultureelplatformepe.nl
Losse kaartverkoop:  VVV-Epe.Persbericht

Op dinsdag 12 maart wordt in de aula van de RSG het programma Duende gespeeld,  met de drie podium-grootheden: Gijs Scholten van Aschat, Eric Vaarzon Morel en Eric Vloeimans (in alfabetische volgorde). Elk op zijn eigen terrein een superster, gezamenlijk een supernova. Het programma is wegens grote vraag weer in reprise in de theaters. En dus ook in Epe, waar het eigenlijk ooit, tijdens een zomeravondconcert in de openlucht, min of meer begon.

Inhoud
Volgens de Spaanse dichter Federico García Lorca (1898-1936) is ‘duende’ een vorm van extatische bezieling waarmee elke scheppende kunstenaar kampt. Het is een term die een emotie, een gevoel, uitdrukt: bezield zijn, je geïnspireerd voelen.
Drie Hollanders begeven zich naar het zuiden, op zoek naar een andere cultuur. Een speelt op zijn flamenco-gitaar, een ander leest en een derde blaast hemelse tonen de lucht in op zijn trompet.
Ze omarmen de taal en de muziek van het zuiden en komen terecht in Spanje, Portugal en Brazilie, waar ze Lorca, flamenco, duende, Pessoa, saudade en Drummond de Andrade ontmoeten: meer dan ze op een avond kunnen vertellen.
Muziek van Eric Vaarzon Morel en Eric Vloeimans. Teksten van Pessoa, Lorca, Becker, Carlos Drummond de Andrade en vele anderen.

CPE Theater Gijs Scholten van Aschat, Eric Vaarzon Morel en Eric Vloeimans: Duende
dinsdag 12 maart 2019
RSG NoordOost Veluwe, Schotweg 1,  Epe
Aanvang 20.00 uur
Entree: € 17,50 jongeren € 7,50

Online tickets: www.cultureelplatformepe.nl
Losse kaartverkoop:  VVV-Epe.