Wilfred Muis vertelt over zijn bijen in Kulturhus EGW

853

.
Op de derde zondag van deze maand komt Wilfred Muis in het Kulturhus EGW in Epe vertellen over zijn passie en werk. Vanaf 15.00 uur bent u welkom om te komen luisteren naar een van de meest actuele thema’s van dit moment.

Wilfred Muis woont sinds 1984 in Epe. In de jaren ‘80 en begin jaren ’90 was hij docent veehouderij aan de voormalige landbouwschool te Epe. Maar Wilfred heeft een andere passie. De Epenaar heeft al ruim 50 jaar bijen en is sinds 8 jaar eigenaar van het bedrijf, Imkerij ‘t Haagje.

Daarnaast heeft hij een huisje met een bijenstand in Hongarije, waar onder andere heerlijke acacia-honing vandaan komt. Naast het werk met zijn eigen bijen, geeft hij regelmatig cursussen, zowel voor beginners als gevorderden. Ook is hij hoofdbestuurder bij de NBV (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) en gaat hij twee keer per jaar op pad voor de PUM. Zo is Wilfred onlangs twee keer in Ethiopië geweest. Eerder ging hij al eens naar Sierra Leone, Kameroen en Armenië om daar ter plaatse imkers op te leiden. De bewoners kunnen als imker wellicht een beter inkomen genereren.

Wilfred Muis gaat de aanwezigen in deze Derde Zondag-lezing kortom veel meer vertellen over de honingbij. Ook zal hij aangeven hoe belangrijk de bij wereldwijd eigenlijk is.

De zaal gaat om 15.00 uur open en de toegang is vrij.

Meer informatie over de activiteiten in Kulturhus EGW? Bezoek de facebookpagina www.facebook.com/kulturhusegw of surf naar de internetsite www.kulturhusepe.nl.