2 uur collectelopen = 1 warme winterjas

1816

Nationaal Fonds Kinderhulp zoekt collectevrijwilligers voor 15 t/m 20 april

Van 15 tot en met 20 april 2019 is het de landelijke collecteweek van Nationaal Fonds Kinderhulp. Dan gaan alle medewerkers en vele collectevrijwilligers de straat weer op. Met allemaal één doel: een volle collectebus. Want in ons land groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat zijn er 315.000 in totaal. En om zoveel kinderen te kunnen helpen, is veel geld nodig. Nederlanders zijn gelukkig vrijgevig aan collectanten! Dus hoe meer collectevrijwilligers, hoe hoger de opbrengst. De tijdsinvestering (een avond collectelopen is slechts een uur of 2) is het zeker waard, want de inhoud van 1 volle collectebus is al snel goed voor:

  • 3 keer een mooie pakjesavond,
  • een goede winterjas,
  • een dagje uit inclusief openbaar vervoer,
  • of een gym-outfit inclusief schoenen voor op school.

315.000 kinderen die opgroeien in armoede: dat zijn er zo’n 3 per klas… Een onbevangen jeugd of een sociaal vangnet kennen zij niet, volwassen zorgen wel. Niemand die een fiets voor ze koopt als deze kapot gaat of helpt met schilderen van hun kamer als ze het huis uitgaan. Ze slaan verjaardagen en feestdagen over en lopen in de winter nog in dunne zomerkleren. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen! Om dit mogelijk te maken is Nationaal Fonds Kinderhulp afhankelijk van giften en donaties.

Loop je alsjeblieft ook mee?

Met jouw hulp steun je niet alleen Kinderhulp, maar draag je ook bij aan een mooiere samenleving waarin iedereen meetelt en kan meedoen. Aanmelden? Fantastisch! Dat kan bij: Carina Lieftink, tel. 06-42687934. En ook via: collecte@kinderhulp.nl.