Toon Hagen op het Meereorgel

1035

De maandelijkse orgelconcerten op het Meere-orgel van de Grote Kerk van Epe gaan weer van start. Het eerste concert wordt verzorgd door de Zwolse organist Toon Hagen op donderdag 28 februari.

Toon Hagen hier heeft dit keer voornamelijk werken van Joh. Seb. Bach op zijn programma gezet en een tweetal eigen composities. Daarnaast een kort meditatief werk van de componist Oscar van Hemel (1892-1981).
Hagen studeerde Orgel, Kerkmuziek en Improvisatie aan Conservatoria in Den Haag en Arnhem. Hij is cantor-organist op het wereldberoemde 4-klaviers Schnitgerorgel (1721) in de Grote- of St. Michaƫlskerk in Zwolle. Hij geeft leiding aan de Michaƫlscantorij, het Michaƫlscantatekoor, is mede-oprichter van het Zwolse orkest Musica Michaelis, is actief als concert-organist, geeft orgellessen en componeert orgel- en kerkmuziek. In 2013 verscheen zijn opname van Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om de organist te ontmoeten.

www.meereorgelepe.nl