De Top Vijf Van… Berry Vosselman

1516

‘Er is hier ontzettend veel te doen’
Party- en Tentenverhuur Vosselman in Emst is geen onbekende in deze omgeving. Berry Vosselman runt het bedrijf samen met zijn broer Gerwin. Naast een paar vaste medewerkers zijn ook pa en ma Vosselman nog volop actief in het bedrijf. Het bedrijf verhuurt tenten, inclusief de volledige inrichting, van tafels en stoelen tot en met de verlichting en verwarming. “We richten ons steeds meer op evenementen. Dat kan een groot sportevenement zijn, maar ook een begrafenis of een bruiloft.” We leggen Berry onze vijf vragen voor.

Wat is je favoriete plek in de gemeente Epe?
“Pfff, wat moeilijk. Dat kan ik niet zo bedenken. Heb je nog wat anders?’

Je grootste ergernis?
“Dat weet ik wel. Dat ze hier in de gemeente constant met de wegen bezig zijn en het altijd langer duurt dan vooraf aangegeven. Eerst tussen Epe en Heerde en in het centrum van Emst en nu weer tussen Emst en Vaassen. En wat het ergste is: vanaf de zijwegen geven ze dat op het allerlaatste moment pas aan. Rij dan maar eens met een vrachtwagen met aanhanger 100 meter achteruit terug. Dat is niet makkelijk.”

Wat is je favoriete restaurant?
“Ik heb er twee. Het Koetshuis in Vaassen. Rustig, lekker eten, betaalbaar en een mooie omgeving. En in Epe Koko, het nieuwe teppanyaki- en sushi-restaurant aan de Hoofdstraat. Vriendelijke mensen en heel lekker eten. Echt een aanrader.”

Welke inwoner van de gemeente bewoner je?
“Jan Bibo. Koster van de Grote kerk in Epe en vrijwilliger bij voetbalvereniging Oene en volgens mij doet hij nog meer. Een heel aardige man, altijd op de achtergrond. Vanuit ons werk heb ik regelmatig met hem te maken. Nooit gezeur en altijd op zoek naar een oplossing.”

Wat mis je in onze gemeente?
“Nou eigenlijk helemaal niks. Er is hier ontzettend veel te doen.”
En nu nog even terug naar die favoriet plek.
“O ja, dan zeg ik toch: Brinkerweg 24 in Emst. Daar is ons bedrijf gevestigd, maar hier wonen ook mijn ouders. Vroeger kwam ik hier al bij mijn opa en oma. Gingen we altijd voetballen in de wei om ons voor te bereiden op het schoolvoetbaltoernooi. En ik was gek met de schapen en lammetjes van mijn opa.”