De Olde Deerns in Kulturhus EGW

557

De nieuwe editie van het maandelijkse Cultureel Café in Kulturhus EGW in Epe wordt een waar zangspektakel. Tijdens de editie op zondag 21 januari gaat het koor De Olde Deerns zingen. Het Cultureel Café begint om 15.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur). Ook dit seizoen is het Cultureel Café gratis toegankelijk.

De Olde Deerns: die zijn ‘oud’, maar ook weer niet zó oud. Oud staat voor: oud-leden. Namelijk van Jong Gelre Twello. Tijdens een reünie in 1998 werd een revue opgevoerd, met daarin één dialectliedje. Dit lied, Iesselland, is de basis geworden van de oprichting van De Olde Deerns. Freke, Hetty en Nel hebben de afgelopen 16 jaar een groot repertoire opgebouwd van mooie liedjes en gedichten/voordrachten over vroeger en nu, over liefde, dialect en andere onderwerpen. Soms bestaande liedjes, soms zelfgeschreven liedjes, verhaaltjes die worden uitgespeeld, gedichten. Met één overeenkomst: alles in het dialect. Het dialect geeft een band, geeft je het gevoel, dat je elkaar snapt. Maar ook mensen, die geen dialect spreken, genieten van een optreden van De Olde Deerns. Het programma van De Olde Deerns is soms hilarisch, soms ontroerend, maar altijd met veel herkenning. Laat u verrassen en geniet van het gezellige optreden.

Via de website van Kulturhus EGW (www.kulturhusepe.nl) kan iedereen zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Op deweb site is de programmafolder voor het nieuwe culturele seizoen ook als pdf te downloaden.