De Weg, vlucht uit Rusland, muziektheater

358

Op zaterdag 15 oktober speelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental in Kulturhus EGW de zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling ‘De Weg’. Zij neemt het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde.

Die weg door verschillende landen begon in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Door oplaaiend antisemitisme na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie kon haar familie daar niet blijven.

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht en hoop.
Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij cum laude haar master diploma. Ze maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer.
Haar voorstelling De Weg is een bijzonder en herkenbaar verhaal. Zeker in deze roerige tijden.

Locatie: Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 Epe
Aanvang: 20.00 uur

Meer informatie en online tickets: www.cultureelplatformepe.nl.
Losse kaarten bij VVV Epe

Foto: Leks Company